Jacques Houdek objavio novi i šareni album “Meni za ljubav”

 Croatia Records s ponosom može najaviti – Jacques Houdek objavljuje četvrti studijski album. Četiri godine prošle su od albuma 'Crno i bijelo', u međuvremenu je Jacques snimio i CD 'Najveći božićni hitovi', a sada će svi fanovi zagrebačkog  glazbenika, na jednom mjestu, na albumu 'Meni za ljubav' moći poslušati što je Jacques u studiju 'skuhao' sa svojim suradnicima.
Ante Pecotić, Aleksandra Milutinović i Andrea Čulić već su provjereni autorski tim, a 'začine' su osim Jacquesa  dodavali i Predrag Martinjak Peggy, Bojan Šalamon Shalla i Baby Dooks.

Tri singla s najnovijeg izdanja već su objavljena i itekako poznata široj javnosti. Pjesma 'Stotinama godina' je na CMC festivalu 2011. godine osvojila Glorijinu  nagradu publike, potom je uslijedio hit 'Srećom imam tebe', a 'Meni za ljubav' zasad je posljednji singl s istoimenog albuma.
'Sebi za ljubav snimio sam ovaj album. Vjerujem da umjetnici glazbu trebaju stvarati prije svega za sebe, jer tek tada će i publika to znati prepoznati i osjetiti. Uživajte u slušanju!', poručio nam je Jacques, čiji će se album na tržištu naći u četiri verzije. Naravno, glazba će u svakoj verziji biti ista, ali mijenjati će se boje naslovne stranice CD-a. Naime, Jacques je album 'Meni za ljubav' odlučio objaviti u četiri njemu najdraže boje. Riječ je o zelenoj, plavoj, ljubičastoj i crvenoj, tako da će svatko za svoju kolekcju, nadamo se, pronaći boju koja mu odgovara.

Osim navedenih singlova na albumu se još nalazi pjesma 'Sam bez ljubavi' u kojoj je Jacques, kako sam kaže – prepoznao samog sebe. Glazbu i tekst napisala je Maya Sar, predstavnica Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurosongu.
Ines Prajo i Arijana Kunštek potpisuju glazbu i tekst pjesme 'Skriveno' koju Jacques opisuje na sljedeći način: 'Za mene je ovo klasična priča o tajnoj, zabranjenoj ljubavi, punoj strasti i ljubomore o kakvoj smo svi barem čuli.'
Pjesmu 'Zid' potpisuje Ante Pecotić, uz Peggyjev aranžman, a Jacques kaže:  'To je moja autobiografska pjesma. Svi smo ponekad primorani podići zid ispred sebe da se zaštitimo.'
Pjesme 'Nov čovjek' i 'Kraljica' djelo su Aleksandre Milutinović, uz Peggyjev aranžman. 'Snažna pjesma o mojoj kraljici. Nadam se samo da sam i ja njoj još uvijek kralj dostojan krune', kaže Jacques za pjesmu 'Kraljica'.
Aleksandra Milutinović potpisuje i 'Sobu bola', a Jacques upozorava: 'Ne dajte da vas naslov prevari, ova pjesma ne govori o boli, ona je za mene pjesma o ponosu i slobodi.'
'Pričaj je pjesma koja govori o prijateljstvu', rekao je Jacques za još jednu pjesmu koja je izašla iz radionice Aleksandre Milutinović.
Na albumu se pod rednim brojem 11. i 12. nalaze dvije pjesme na engleskom jeziku. Prva se zove 'Go and get it', koju Jacques naziva svojom himnom, a druga nosi ime  'Compass' i po Jacquesovim uputama dobro je poslušati –  u slučaju da se izgubimo na životnom putu!

crorec.hr