Ivanjske noći i dani u Martincu Orehovićkom


Udruga Društvo Sv. Martin, KUD Sv. Ivan Krstitelj, Mjesni Odbor Martinec Orehovički i Župa Orehovica već šesti put organiziraju manifestaciju Ivanjske noći i dani u čast Sv. Ivanu Krstitelju su zaštitniku mjesta, koja će se održati 20,21,23 i 24 lipnja .

U navedenom periodu održavat će se bogati kulturno-umjetnički program sa nekoliko zagorskih bendova i mjesnih udruga.

20 lipnja domaćin je Udruga „Društvo Sv. Martin“ a goste zabavlja Kajsekstet

21 lipnja domaćin je KUD Sv. Ivan Krstitelj a goste zabavlja Boos Band u kulturno umjetničkoj večeri nastupit će KUD Đurmanec, domaći sastav Bubnjari, Bedekovčanske mažoretkinje, a gost večeri bit će Veronika Jambrek.

23 lipnja domaćin je Mjesni Odbor Martinec Orehovički nastupit će Kuburaško Društvo Ban Josip Jelačić iz Zaprešića uz paljenje Ivanjskog krijesa.

24 lipnja sa početkom u 18:00 počet će završna svečanost sa prigodnim kulturno umjetničkim programom kod Martinečkog doma, nakon toga formirat će se procesija koja kreće do kapele Sv. Martina i njezinog su zaštitnika Sv. Ivana Krstitelja gdje će misno slavlje predvoditi preč. Ivan Mikec iz Lobora sa početkom u 19 sati, nakon misnog slavlja kod Martinečkog doma bit će narodno veselje uz hranu i piće zabavljat će Vas sastav X-LARGE

Ova manifestacija svake godine privlači sve veći broj posjetitelja prvenstveno zbog svoje zanimljivosti i neposrednosti.

Martinec Vas poziva da ga posjetite i potražite okrepu za dušu i tijelo!