Hrvatska pronašla zvijezdu

Zagreb, 20. lipnja 2009. – Tisuće zainteresiranih kandidata. Stotine spremnih na pokušaj. Deseci nadarenih. Sedamnaestero odabranih za finalni krug showa u živim nastupima. Dvojica finalista. Jedan pobjednik – Bojan Jambrošić pobjednik je glazbenog showa „Hrvatska traži zvijezdu“! Sinoćnja glazbena poslastica bila je najgledanija emisija u danu! U prvom dijelu emisije 11.7 AMR i 44.4 SHR gledatelja bilo je uz male ekrane RTL Televizije, dok je Odluku gledalo izvanrednih 14.2 AMR i 48.7 SHR u ciljnoj dobnoj skupini od 14-49.

U medijima već prozvan pop-zavodnikom iz Čakovca, 23-godišnji Bojan Jambrošić je naklonost hrvatske publike osvojio uglađenim nastupima i šarmom mladića koji zna zavesti kameru i obožavateljice. Naravno, ono čime se izdvojio od ostalih kandidata njegov je sjajan glas, kojim je u finalnoj emisiji otpjevao „You Raise Me Up“ Josha Grobana, koju mu je izabrao žiri; zatim pjesmu „Dužna si“ Jacquesa Houdeka, koju je pjevao i u jednoj od prijašnjih emisija i koju je očito, i izgleda ispravno, smatrao svojom jakom kartom; te pobjedničku pjesmu „Ne govori da me znaš“ autora Ante Pecotića, koju je izveo aranžiranu u pop-maniri.

Spektakularno okruženje dugo očekivanog finala Bojana je inspiriralo da pred žirijem – u standardnom sastavu Tony Cetinski, Jelena Radan i Goran Lisica Fox – zatim fanatičnim obožavateljima u studiju, kao i cjelokupnom hrvatskom javnošću, udari završni pečat na svoj status buduće hrvatske glazbene zvijezde. Studio je bio premalen da bi primio sve zainteresirane, što je bila itekako prikladna atmosfera za rađanje nove hrvatske zvijezde. Veličanstveni finalni ugođaj uveličali su naši istaknuti pop-velikani, Neno Belan i Massimo.

„Kada je izrečeno moje ime prvo sam problijedio jer sam bio siguran kako će pobijediti Zoki, koji je bio moj favorit od samih početaka cijelog showa. Onda sam shvatio što sam postigao i bio sam presretan, a potekle su i suze radosnice. Siguran sam da ćemo i Zoran i ja, oboje u našim različitim žanrovima, napraviti uspješne glazbene karijere“, rekao je sjajni Bojan, kojega čeka potpisivanje ugovora i snimanje albuma za Dallas Records.

Ništa manje odličan finalni nastup nije imao ni simpatični dugokosi roker iz Valpova, favorizirani 20-godišnjak Zoran Mišić, majstor unesenih, energičnih izvedbi prvenstveno rock klasika, ali i druželjubiv, skroman, običan dečko ugodne osobnosti. Žiri je njemu u finalu izabrao ‘Highway To Hell grupe AC/DC; od ranijih pjesama prisjetio se ‘Oluje’ Divljih jagoda’; a pobjednička pjesma u njegovoj je izvedbi bila aranžmanski više rokerska. Međutim, iako su obojica finalista u posljednjoj emisiji dala sve od sebe, netko je morao pobijediti. Ovaj put to je bio Bojan, i to nevjerojatno sitnom razlikom u glasovima.

100.000 gledatelja glasovalo je za svoje favorite u noći Odluke. Pobjednička razlika u Bojanovu korist bila je manja od 50 glasova, što svjedoči o iznimnoj izjednačenosti dvojice kandidata. Bojanu su gledatelji poklonili 50.1% glasova, a Zoran je osvojio samo malo manje, 49.9%, ali u tu je sitnu razliku stala Bojanova pobjeda.

Iako je priroda svakog natjecanja takva da se natjecatelji, pogotovo u finalu, takmiče jedan protiv drugoga, Bojan i Zoran različitim su repertoarima, stilovima pjevanja i planovima o glazbenoj budućnosti, pokazali kako jedan drugome nikako nisu glazbena konkurencija. No, s obzirom na prijateljski odnos koji su tijekom mjeseci nastupanja u showu izgradili, to ne bi mogli biti i da je situacija drugačija.

Davši šansu glazbenog probitka mnogim mladim ljudima koji je u suprotnom nikako ne bi mogli osvojiti, show „Hrvatska traži zvijezdu“ predstavio je niz darovitih djevojaka i mladića, koji su svojim šarmantnim, profesionalnim, dojmljivim i kvalitetnim pjevačkim sposobnostima zaveli cijelu Hrvatsku. Nekoliko sjajnih i nadarenih zvijezda Hrvatska je pronašla već za trajanja showa, a najsvjetlija od njih zove se Bojan Jambrošić.

Dallas Records