Grofovi Konjski na PH – Rijeka

U subotu 25.09 na stadionu Kantrida u Rijeci održano je  Prvenstvo Hrvatske u disciplini FITA vanjsko metno kolo za 2010. godinu.Kiša je tijekom prijepodneva obilno padala (po izvješćima meteorologa najobilnije je subotnjeg prijepodneva padalo baš u Rijeci s 48 litara kiše po četvornom metru), no to nije spriječilo 76 natjecatelja iz 19 streličarskih klubova Hrvatske da daju sve od sebe u (ipak) vrlo otežanim uvjetima za natjecanje.
Ovo prvenstvo je prvo koje se održalo s kvalifikacijama na 2x70m i eliminacijama po set sustavu.
Sve u svemu,  na ovom prvenstvu se pokazalo da je uvođenje novog set sustava u eliminacijama i finalima donijelo jednu novu dinamiku i potrebu potpuno drugačijeg pristupa mečevima i pripremama te da to pred natjecatelje stavlja nove imperative za prilagodbom promjenama koje se uvode na svjetskoj razini u disciplini vanjskog metnog kola.
Na Prvenstvu Hrvatske učestvovali su i streličari SK Grofovi-Konjski iz Konjščine u sastavu: Olimpijski luk-Kadeti-Štabek Tomislav i Složeni luk-Kadeti-Deni Babok u pratnji svojih trenera:g.Štabek Nenada i g.Babok Krešimira.U otežanim uvjetima,novim pravilima i velikoj konkurenciji izborili su: Štabek Tomislav-OL-Kadeti-2.mjesto i Deni Babok-CU-Kadeti-3.mjesto.