Deveto hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu

Između 10 i 15 tisuća članova i simpatizera HSS-a okupilo se u nedjelju 21. rujna u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici na 8. hodočašću Hrvatske seljačke stranke. Hodočašću je uz predsjednika HSS-a Branka Hrga prisustvovalo stranačko vodstvo, članovi i simpatizeri HSS-a, a misnom slavlju, koje je predvodio rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, prethodila je svečana hodočasnička povorka.

Kao i prethodnih godina, ispred Bluesun hotela Kaj održana je konferencija za novinare na kojoj je najprije sve prisutne pozdravio Ivan Palanović, predsjednik OO HSS-a Marija Bistrica, u odsutnosti predsjednice županijskog HSS-a i potpredsjednice HSS-a Vlaste Hubicki, koju je u tome spriječila viroza. Hubicki je idejna začetnica ovog hodočašća, koje kako je napomenuo Hrg ne zove ljude na bunt i nered već na zajedništvo i mir.

 

Hrg: ''Želimo vratiti građanima nadu''
 

Predsjednik HSS-a Branko Hrg u svojem se obraćanju, kao i svake godine osvrnuo na političke aktualnosti. Istaknuo je da Hrvatskoj treba zakonodavni redizajn, podržao inicijativu Udruge U ime obitelji za promjenu izbornog zakona i pozvao sve da se izjasne po tom pitanju. ''Poručimo s ovog mjesta samima sebi i svima drugima: želimo vratiti građanima nadu. I mi smo došli na Bistricu da bi na neki način pomolili se ovdje, da bi se zamislili nad samim sobom, i da bi iz Marije Bistrice otišli sa nadom''- istaknuo je predsjednik HSS-a, najavivši da će slijedeće godine na 10. hodočašću HSS-a biti još više ljudi.