Brain gym na Tjednu mozga u Mariji Bistrici

U sklopu obilježavanja 13. tjedna mozga, koje se u organizaciji dr. sc. Sanje Kovačić održava ovoga tjedna u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, u četvrtak 13. ožujka su na rasporedu bili predavanje i radionica ''Brain gym'', koje su održali Koraljka Žepec i  Hrvojka Forjan (BrainGym Hrvatska), te Daniela Poljak i Marijana Lovrenčić, (Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda).

 

 

 

 

Program u petak 14. ožujka počinje u 17 sati. Na temu ''Prve tri su najvažnije'' govoriti će  Vesna Glas,  iz Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, a na temu ''Utjecaj tjelesne aktivnosti na razvoj mozga“ Marko Sukreški, uz nastup Nike, Lucije i Šarenih loptica.

 

U subotu i u nedjelju program počinje u 10 sati, radionicama za djecu Udruge mladih Marija Bistrica ''Već zaboravljene vještine?, u subotu Kuharstvo i krasopis vs. informatika'' uz kuhare Bluesun hotela Kaj, Petru Ptiček i Igora Dolčića, a u nedjelju ''Šivanje, štrikanje i vezenje vs. informatika'' uz krojačicu Đurđicu Margetić, med. sestre Biljanu Kurečić i Kseniju Postojnski te informatičara Igora Dolčića.

Tjedan mozga završiti će u nedjelju javnim predavanjem, od 17 sati, na temu ''Koliko znamo o glavoboljama i zašto ih loše liječimo?'', a koje će održati dr. sc. Goran Ivkić s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga.