Bodrenova ledena berba “Triptih” iz 2011. godine apsolutni je pobjednik

sajam vina Bedekovčina 2016.Triptih, ledena berba iz 2011. godine Vinarije Bodren iz Rusnice kraj Huma na Sutli, apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg 49. Sajma i izložbe zagorskih vina koji je održan 27. i 28. svibnja na Bedekovčanskim jezerima. To je vino najbolje ocijenjeno i u kategoriji predikatnih vina.

Najbolje ocijenjeno vino u kategoriji hobista je sauvignon Anđelka Ferdelja s 87 bodova, u kategoriji pjenušaca najbolje vino je Rozalia Vinarije Vuglec breg, u kategoriji bijelih mirnih vina suhe berbe najbolja je graševina Zvonka Severa, u grupi bijelih suhih vina s ostatkom šećera najbolje je ocijenjeno vino Cuvvee Sveet Vinarije Bodren, i u kategoriji crnih vina redovite berbe, najbolje je ocijenjeno vino Eko vinarije Kopjar.
Velika zlata osim Triptiha, osvojio je i rajnski rizling, izborna berba prosušenih bobica također Vinarije Bodren s 91 bodom i kasna berba OPG-a Filipa Petrišića iz Klanjca s 90 bodova.
Ove godine na Sajmu je bilo rekordnih 164 uzoraka vina. Sve prisutne je u ime domaćina pozdravio načelnik Bedekovčine Darko Ban te Slavko Merkaš u ime grupacije vinogradara i vinara pri zagorskoj gospodarskoj komori, kao i župan Željko Kolar.
– Izuzetno smo ponosni na naša vina i naše vinare. Od 1643 registrirana vinara u Zagorju, njih 15 do 20, mogu se pojaviti na svakoj izložbi i tamo biti među najboljima. Iz godine u godine kvaliteta zagorskih vina je sve bolja, što dokazuje i ovo ocjenjivanje od inače vrlo stroge komisije – rekao je zagorski župan Željko Kolar.

Izložbu je otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tihomir Majdak koji je rekao kako Zagorci imaju najveći vinarski sajam u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a među uvaženim gostima bili su i zagorski saborski zastupnici Marija Puh i Žarko Tušek te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je rekao da je u posljednjih 20-ak godina Hrvatska jako napredovala u enologiji, ali on bi strašno želio probati i poznati zagorski tudum koji je gotovo iščeznuo s ovih prostora.
Uz kušanje ponajboljih zagorskih vina, posjetitelji Sajma mogli su nekoliko sati uživati i u bogatoj gastro ponudi zagorskih restorana i OPG-ova, održao se i sajam zagorskih proizvoda te bogat kulturno – umjetnički program.