Biskup Mrzljak svećenicima poslao sličice

Varaždinski biskup Josip Mrzljak otišao je korak dalje na samom početku Svećeničke godine i kleru svoje biskupije poslao sličice s molitvama. Na taj je način, osim prigodnog pisma, na neformalan i bratski način poslao jednu od najznačajnijih poruka svećenicima – molite se!

Premda se misli kako je svećenički poziv usko povezan s molitvom, varaždinski biskup je sličicama i post scriptumom na kraju pisma svećenicima posebno istaknuo važnost svakodnevne molitve. “Prilažem ovom pismu sličice na kojima su otisnute molitve iz Rimskog misala, iz misnog obrasca Svećenik za samoga sebe. Stavite ove sličice u časoslov i Sveto Pismo i knjigu duhovnog štiva i – molite“, poručio je biskup Mrzljak.

U pismu je naglasio kako je svećeništvo neraskidivo vezano s euharistijom, vrhuncem i izvorom života cijele Crkve. “Svećenik bez svagdanjeg susreta s Isusom u euharistiji bio bi karikatura svećenika”, upozorio je varaždinski biskup.

U nastavku pisma preporučio je dekanatske susrete svećenika, ne samo one službene, nego još više i one prijateljske i bratske, te duhovne vježbe. Osim toga, biskup Mrzljak je svećenicima Varaždinske biskupije poručio da razmisle o tome što mogu učiniti kako bi bili prepoznatljiviji po vjeri, osobnim krepostima, po odijevanju (posebno u liturgijskim činima) te po kulturi i ljubavi.

Križ života (hc)