Barbara Othman za crkvu u Hrašćini

U nedjelju, 6.prosinca, župnu crkvu Svetog Nikole biskupa u Hrašćini ispunili su vjernici, ljubitelji glazbe i ljudi širokog srca prisustvujući  dobrotvornom koncertu i svojim prilozima pomažući kupnju novih klupa u crkvi. Prisutne je svojom srdačnošću i nastupom oduševila naša renomirana sopranistica, prvakinja osječkog HNK, Barbara Othman.

Spletom duhovnih i božićnih napjeva, sa 130 godina starom tradicijom, predstavio se mješoviti pjevački zbor “Podravina” iz Ludbrega predvođeni svojom umjetničkom voditeljicom i kompozitoricom Rozikom Othman. Pravo iznenađenje koncerta bila su dvojica mladih Hrašćinaca: Mihael Plantak, učenik 5.razreda PŠ Hrašćina i 3. razreda glazbene OŠ, svirajući na klaviru te Nikola Hunjek, učenik 2. razreda Srednje glazbene škole.

Gostima su dobrodošlicu i na kraju koncerta hvalu  pjesmom zaželjeli članovi domaćeg zbora KUD-a Meteor. Koncert je vodio Juraj Galina. Zahvaljujući brojnim sponzorima, sudionicima koncerta uručeni su prigodni pokloni, a druženje je nastavljeno na domjenku u župnoj dvorani.

Jasna Kranjec