Advent u Mariji Bistrici – župan upalio 1. svijeću

Općina Marija Bistrica i ove godine, četvrti puta zaredom, organizira Manifestaciju ''Advent u Mariji Bistrici'', koja je počela u subotu 29. studenog svečanim kićenjem bora na središnjem bistričkom trgu uz program OŠ Marija Bistrica ''Pokaži što znaš'' i nastup skupine ''Šarene loptice''.

U Bluesun hotelu Kaj održana je Pričaonica za djecu školske dobi, Društva naša djeca Konjščina, koja je okupila je 16-oro djece.

Nedjeljni je program počeo u 10 sati, kada je 1. adventsku svijeću na adventskom vijencu na Trgu pape Ivana Pavla II zapalio župan KZŽ-e Željko Kolar, uz prisustvo predsjednice Skupštine KZŽ-e Vlaste Hubicki, rektora Svetišta MBB-e mons. Zlatka Korena i načelnika Marije Bistrice Josipa Miličkog.

Time je i svečano otvorena sama manifestacija Advent u Mariji Bistrici, koja je već na početku okupila mnoštvo posjetitelja. Između ostalih bili su tu i predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, ravnateljica Muzeja Hrvatskog Zagorja Vlasta Krklec i brojni drugi. Uz samo otvorenje ''Adventa u Mariji Bistrici'', predstavljeno je i najveće licitarsko srce, kojeg je izradila Petra Ptiček, a uz kojeg će se posjetitelji moći fotografirati.

Također, i ove godine atrakcija ''Adventa u Mariji Bistrici'' je i Bistrički adventski vrmar, kojeg je osmislila Bernarda Cesar, a koji predstavlja prostorni adventski kalendar, inspiriran temom drvenih dječjih igračaka bistričkog kraja. Adventski su vikendi osmišljeni kao tematske cjeline. Tako je prvi vikend bio Vikend duhovne glazbe i licitarskog srca.

Prvi su koncert održali Renata Sabljak i Đani Stipaničev, uz klavirsku pratnju Berislava Antice.

Nakon njih nastupio je zbor Zvijezde mira iz Oroslavja, a program je završio nadahnutim koncertom kršćanskog banda Emanuel iz Velike Gorice.

Kao uvod u slijedeći vikend ''Adventa u Mariji Bistrici'', već u četvrtak, na sv. Barbaru, s početkom u 17 sati, u Bluesun hotelu Kaj na rasporedu je Umjetničko-edukativna večer “Barbara i poezija”, voditeljice pjesnikinje Barbare Bračun, a u organizaciji Udruge Sintoment. Na ovu se radionicu još 1. 12. mogu javiti djeca od 8 do 15 godina i to na mail organizatora bern@sintoment.hr ili u inbox facebook stranice Advent u Mariji Bistrici.