Advent u M. Bistrici – vikend adventkih običaja

Manifestacija Advent u Mariji Bistrici nastavljena je vikendom adventskih običaja. Subotnji program na središnjem bistričkom trgu počeo je u 11 sati, interaktivnim ambijentom za djecu, mlade i prolaznike pod nazivom Slama, u organizaciji Udruge Sintoment. Djeca. ali i odrasli uživali su u igrama na slami, kao i u izrađivanju malih pušleka, a ispisali su i adventske poruke. Iz udruge Sintoment za djecu su osigurali i prigodne darove. Nakon ovog zanimljivog događanja, na središnjem trgu nastupili su: polaznici Glazbene škole Marija Bistrica, Učenici OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, te Dječji folklorni ansambl Cvrgudan iz Zlatara.

U Bluesun hotelu Kaj je pak održana Radionica pečenja božićnih kolača. Uz pomoć kuhara iz hotela, radionici se odazvalo 20-tak djece i nekoliko roditelja, te 50-tak stranih učenika na razmjeni, posredstvom jedne agencije. U večernjim satima 200-njak posjetitelja u Domu kulture uživalo je u predstavi Kerekesh teatra Skupština, a subotnji je program završio uz Tamburašku večer u Caffe bar-u Viktorija i TS Brajde.

Nedjeljni program počinje u 10 sati svečanošću paljenja treće adventske svijeće, koju će upaliti Nada i Zvonimir Vedrina, koji su ove godine proslavili zlatni pir. U prigodnom programu nastupit će Klapa Bistrica i KUD Matija Gubec Gornja Stubica. Treći adventski vikend u Mariji Bistrici završit će tradicionalnim Božićnim humanitarnim koncertom Zagrljaj dobrote, koji u organizaciji Odbora za zdravlje i socijalnu skrb Općine Marija Bistrica i Udruge mladih Marija Bistrica, počinje u 17 sati u Domu kulture. Sredstva prikupljena na koncertu namijenjena su za uređenje budućeg volonterskog centra u Mariji Bistrici, a nastupit će Ronald Braus, Juraj Galina, Mladen Kosovec, Saša Kovač, Mladen Kvesić, Dejan Roginić, Mario Rucner, Šarene loptice, Mirko Švenda Žiga, Kostadinka Velkovska, Jurica Vugrek i Marko Vukes Vuki. Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se nabaviti na Radija Marija Bistrica i u Caffe baru Dioniz, te na ulazu u Dom kulture pred početak koncerta.