Ljeto u Mariji Bistrici – Zabavno – sportski vikend

U subotu je nastavljena manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ”Ljeto u Mariji Bistrici”. KUD ”Lovro Ježek” organizirao je na Trgu Pape Ivana Pavla II 34. susrete folklornih ansambala.  Domaći KUD ”Lovro Ježek” nastupio je sa folklornom skupinom ”Ježi” i Tamburaškim orkestrom. Neki su gosti u zadnji čas nastup otkazali, a nastupili su KUD ”Sv Juraj” Kras, općina Dobrinj; Hrvatsko pjevačko društvo ”Ferdo Rusan” Virje, Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Donja Zdenčina – Općina Klinča Sela i Glazbeno društvo ”Sokol” iz Buzeta.

U subotu je počeo i Zabavno – sportski vikend. Organizatori su na igralištu osigurali besplatan zabavno-animacijski park za djecu, druženje uz klauna i facepainting. Skupina ”Šareni svijet” izvela je predstavu ”Od hamburgera do pizza, za osmijeh dječjeg lica”, a program je završio velikim rock koncertom na kojem su nastupili ”Kojoti”, te domaći rock sastavi ”Tvoja mama” i ”Giberry sons”. Zabavno-animacijski park otvoren je i u nedjelju od 12 do 20 sati, a od 17 na rasporedu je Zdravi semafor ”Šarenih loptica”. Program završava koncertom sastava ”Novi svijet”.

Sportski dio vikenda u subotu je donio turnir u uličnoj košarci, na kojem je nastupilo 10 ekipa. Slavila je ekipa ”Tim struja” iz Zaboka i Mača, u finalu pobijedivši domaću ekipu iz Marije Bistrice ”Pesi”. Treće mjesto osvojila je ekipa ”Svejedno” iz Zaboka. Održano je i natjecanje u tricama, u kojem je slavio Marko Črnjević iz ekipe ”Tim struja”.  Također Zagićice NK Mladost Marija Bistrica odigrale su revijalnu utakmicu protiv selekcije zagićica KZŽ-e, koja je završila 3:0 za domaće nogometašice. Sportski dio nastavlja se danas šahovskim i stolnoteniskim turnirom, u 16 sati na rasporedu je prezentacija starih sportova  OŠ Marija Bistrica, a u 17 sati nogometni turnir zagića.