70-ak pedagoga na stručnom skupu u Mariji Bistrici

stručni skup pedagoga 1Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek nazočila je međužupanijskom stručnom skupu za pedagoge predškolskih ustanova „Pedagog – stručna potpora podizanju kvalitete odgojno-obrazovne ustanove“ koji se, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, 28. i 29. lipnja održava u BlueSun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici

Zamjenica župana Jasna Petek pozdravila je okupljene pedagoge i tom prilikom rekla „Krapinsko-zagorska županija nije izravno vezana uz financiranje dječjih vrtića, ali je unatoč tome vrlo aktivno uključena u sve aktivnosti u cijeloj odgojno-obrazovnoj vertikali. Nažalost u našoj županiji trenutno nema zaposlenih pedagoga u vrtićima, ali nadam se da ćemo to ubrzo promijeniti budući da se u proteklih nekoliko godina dogodio obrat u razmišljanju vodećih ljudi općina i gradova koji su shvatili potrebe najmlađih pa tako imamo puno veći broj zaposlenih logopeda nego što je to bilo prije samo tri godine“ istaknula zamjenica župana Petek i dodala „U Krapinsko-zagorskoj županiji posebnu pažnju obraćamo na djecu s poteškoćama u razvoju, ali i rad s darovitom djecom te smo se na tim pravcima uključili u razvoj više značajnih programa i projekata“ poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

stručni skup pedagoga 2Stručni uvod u skup dale su više savjetnice agencije za odgoj i obrazovanje Andreja SilićInga SemeStojnovićDarija Drviš i Sanja Jelovčić,  a sve je prisutne pozdravio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički koji je pedagoge iz ostalih krajeva Hrvatske upoznao sa obilježjima Marije Bistrice te nekim aktivnostima koje Općina poduzima za poboljšanje položaja svojih najmlađih stanovnika.

Sudionici ovog stručnog skupa potaknuti primjerima dobre prakse razmjenjuju svoja iskustva s ciljem isticanja temeljnih radnih uloga stručnog suradnika pedagoga u dječjim vrtićima te se upoznaju s različitim pristupima i metodikom rada, a sve u funkciji podizanja kvalitete odgojno-obrazovnog rada i vrtića u cjelini. Na međužupanijskom stručnom skupu u Mariji Bistrici sudjeluje sedamdesetak pedagoga iz Grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije. Među sudionicima skupa bila je i ravnateljica Dječjeg vrtića Pušlek iz Marije Bistrice Jadranka Pezić.