30 godina glazbene karijere Jasne Zlokić u Lisinskom

Koncertom u zagrebačkoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u nedjelju, 10. veljače, Jasna Zlokić proslavit će 30 godina glazbenog rada. Uz nju, na ovom svečanom koncertu gostovat će njeni prijatelji i kolege Oliver Dragojević, Željko Bebek i klapa Kampanel.

Ova pjevačka diva odmalena je voljela pjesmu te je već kao sedmogodišnja djevojčica nastupala pjevajući u kazalištu. Njezini prvi nastupi kao debitantice vežu se uz festivale čiji je redoviti učesnik tijekom svoje pjevačke karijere. Ipak, nastupi na Splitskim festivalima bili su za nju odskočna daska jer je na njima osvojila brojne nagrade, a neke od izvedenih pjesama postali su evergreeni. Jedna od onih koja je definitivno obilježila Jasninu karijeru je pjesma Rajka Dujmića “Skitnica” koju je izvela na Splitskom festivalu 1984. godine. Upravo ova pjesma koju će generacije poslije obožavati, dugo nije dala niti jednoj drugoj pjesmi da izbije u prvi plan. Kako je i sama Jasna objasnila:
“Nitko ne može reći zašto je ta pjesma bila toliko upečatljiva. Možda zato što je to bio više muški tekst. Pjevati o tome da lutaš i da ne miruješ više je priličio nekom muškarcu nego ženi.”

Jasna Zlokić je tijekom svoje karijere dobila brojne nagrade za pjesme i priznanja kao najbolja pjevačica, a brojni hitovi osigurali su joj mjesto u samom glazbenom vrhu. Uz supruga Borisa, koji joj je bio i menadžer, Jasna Zlokić zadržala je svoju privatnost do danas uspješno balansirajući između privatnog života i života ispod svjetla pozornice.

Iako je održala nebrojeno puno koncerata reći će da je jedan od najneobičnijih bio zagrebački koncert svjetski poznatog repera 50 Centa 2007. godine na kojem je nastupila kao “predgrupa”. I sama iznenađena pozivom organizatora i bojeći se reakcije publike koja inače ne dolazi na njene koncerte, Jasna Zlokić je na duhovit način pokazala svoju veličinu. Odabirom prikladne odjeće za nastup i pjevajući “Skitnicu” zaradila je ovacije puno mlađe publike.

Jasna Zlokić je objavila ukupno četrnaest studijskih albuma. Posljednji album, “Dueti” objavljen je 2010. godine , a na njemu je ugostila svoje kolege Olivera Dragojevića, Arsena Dedića, Gorana Karana, Akija Rahimovskog, Željka Bebeka, Marijana Bana i ostale čije je pjesme otpjevala. Bilo da pjeva “Nemirno more” ili “Karocu”, Jasna Zlokić još je jednom pokazala svoj neosporni talent. U njenoj diskografiji nalazi se i nekoliko kompilacija, a izbor njenih najljepših ljubavnih pjesama iz edicije The Love Collection, Croatia Records je objavila prošle godine. crorec.hr