200 000 kuna pomoći poplavljenima

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obiteljima koje su pogođene nedavnim poplavama s područja Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije podijelio pomoć u novcu, namještaju, bijeloj tehnici i bonovima u protuvrijednosti većoj od 200.000,00 kuna.


U srijedu, 30. travnja 2014. godine za dvadesetčetiri obitelji iz naselja Čička Poljana koje su stradale u nedavnim poplavama Caritas Zagrebačke nadbiskupije uručio je novčanu pomoć u iznosu od 52.500,00 kuna. Osim toga, za osam obitelji Caritas je kamionom dopremio pomoć u namještaju i bijeloj tehnici, a petnaest obitelji dobilo je i poklon bonove za namještaj tvrtke „Prima“ u protuvrijednosti od 500 kuna.
Istog dana Caritas je preko Karlovačkog dekanata uplatio novčanu pomoć u iznosu od 20.000,00 kuna za obitelji stradale u poplavama s karlovačkog područja.
Prethodno je zagrebački Caritas, na molbu Caritasa Sisačke biskupije, uputio nekoliko pošiljaka pomoći hrane i vode za stanovnike poplavljenih područja te biskupije u protuvrijednosti od 80.000,00 kuna te nekoliko pošiljaka interventne pomoći u hrani za poplavljene stanovnike Čičke poljane.
Ukupna vrijednost pomoći poplavljenim obiteljima navedenih područja iznosi preko 200.000,00 kn.
Odazivajući se na poziv Hrvatskog Caritasa upućen javnosti u akciju za pomoć stradalima u poplavama uključila se i tvrtka „Prima“ koja je 26. ožujka darovala tri poplavljene obitelji poklon bonovima za namještaj u vrijednosti po 30.000 kuna.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje svima koji su se na bilo koji način uključili u pružanje pomoći poplavljenim obiteljima, a osobito Hrvatskom Caritasu koji je u sklopu nacionalne akcije za pomoć u obnovi kuća obiteljima stradalima u poplavama zagrebačkom Caritasu uplatio 50.000,00 kuna.