10 kandidata za Hit godine, glasa se od 2. travnja

Kategorija Hit godine, o čijem pobjedniku odlučuje publika, ove će godine imati drukčiji tretman, i na samoj dodjeli Diskografske nagrade Porin  i prije nje. 

Pri tomu ključnu ulogu igra i HRT, koji će Hitu godine posvetiti cijelu emisiju. Zbog zanimljivosti ove posebne kategorije za javnost, medije ali  i glazbenike – posebno ove godine kad je kandidirano 8 pjesama –  u Upravnom odboru Porina odlučeno je da se popis pjesama kandidata proširi. Od 125 urednika radijskih postaja, naime, tražilo se da odaberu 10 pjesama pa je zaključeno da će odluka publike imati najviše vjerodostojnosti  ako joj se ponudi svih 10 pjesama za koje urednici misle da su bile najveći hitovi prošle godine.
 
Dvije pjesme koje su punopravni kandidati za Hit godine su, abecednim redom: „Pobjeg'o sam“ Opće opasnosti i „Stotinama godina“ Jacquesa Houdeka. Tako sada potpuna lista kandidata za Hit godine glasi ovako:
 
1. Brad Pitt – Severina  –  Dallas Records
2. Dalmatinka – Connect feat. Rozga – Menart
3. Dat će nam Bog – Nina Badrić – Aquarius Records
4. Ezoterija – Hladno pivo – Menart
5. Iz jednog pogleda – Massimo – Aquarius Records
6. Pobjeg'o sam – Opća opasnost – Croatia Records
7. Stotinama godina – Jacques Houdek – Croatia Records
8. Teške boje – Goran Bare & Majke – Croatia Records
9. Tremolo – Vatra i Damir Urban – Dallas Records
10. Veseljko – TBF – Dallas Records
 
Ove se godine mijenja i način glasanja publike: umjesto telefonskog glasanja, svi koji to žele, za svoj će Hit godine “kliknuti“ na službenoj stranici Diskografske nagrade Porin www.porin.info
 
Publika će svog favorita odabrati u 2 kruga: prvi krug glasanja počinje 02. travnja a trajat će do 25. travnja u ponoć.
 
Svih 10 pjesama kandidata bit će predstavljeno 28. travnja u posebnoj emisiji “Ususret Porinu“.  Na samom kraju emisije doznat ćemo i koja su 3 hita dobila najviše glasova posjetitelja stranice Porin.
 
Sljedećih tjedan dana, u drugom krugu glasanja, publika će na Porinovoj stranici ponovno odlučivati između te 3 pjesme. Pobjednički Hit godine ćemo doznati  u izravnom prijenosu dodjele Porina 05.svibnja, kojoj su domaćini gradovi Opatija i Rijeka!
 
Konkurencija je i dosad bila jaka a sada postaje još žešća. Svima želimo sreću, dobar provod uz najveće hitove prošle diskografske godine i naravno „Porin za 5!“