»Zajedno u Kristu« – pjesmarica najizvođenijih duhovnih skladbi Luke Balvana

U nakladi Glasa Koncila objavljena je pjesmarica poznatoga katoličkog skladatelja i kantautora Luke Balvana »Zajedno u Kristu«, koja sadrži 40 njegovih najizvođenijih pjesama (s notama i akordima).

Pjesmaricom su obuhvaćena dva desetljeća Balvanova glazbenog stvaralaštva, tijekom kojeg su nastale njegove brojne i u javnosti popularne duhovne skladbe, sada sabrane na jednome mjestu i namijenjene izvođenju u najrazličitijim prigodama, osobito vjerskim ili molitvenim susretima mladih, ali i svih onih koji glazbom, kao univerzalnim jezikom čovječanstva, žele posvjedočiti pripadnost Kristu i kršćanskom svjetonazoru.

Kupnjom pjesmarice Glas Koncila daruje i tri CD-a, od kojih dva s Balvanovih 40 najizvođenijih pjesama te CD s pjesmom i instrumentalom »Zajedno u Kristu«, koji je Luka Balvan napisao i skladao povodom predstojećeg dolaska Svetog Oca u Hrvatsku.

Za aranžman i produkciju zaslužan je Ante Gelo, instrumentalnu pratnju na klaviru izvodi solist Goran Kovačić, dok je za njezinu vokalnu interpretaciju angažiran Band Aid koji čine poznati hrvatski pjevači popularne i duhovne glazbe: Tedi Spalato, Sanja Doležal, Mladen Bodalec, Zorica Kondža, Ivana Husar Mlinac, Jacques Houdek, Arijana Meštrović, Tomislav Meštrović, Luka Balvan, Ricardo Luque, Nina Badrić, Marko Perković Thompson, Marija Husar Rimac, Martina Zadro, Đani Stipaničev, Miroslav Škoro, Željka Marinović, Domagoj Pavin, Čedo Antolić, Maja Blagdan, Tomislav Bralić, Oliver Dragojević. (gk)