Županija svoj dan obilježava na Jurjevo, 23. travnja

Krapinsko – zagorska županija svoj dan obilježava 23. travnja na blagdan sv. Jurja u hotelu Well u Termama Tuhelj gdje će se održati svečana sjednica Županijske skupštine. Svečanoj sjednici će prethoditi polaganje vijenaca kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku u 9 sati i sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice u Tuhlju u 10 sati. Najavljen je dolazak premijera Zorana Milanovića, više saborskih zastupnika, predstavnika županija, gradova i općina, institucija i ustanova, državnih i privatnih tvrtki te brojnih drugih gostiju i uzvanika. Ovom će se prigodom dodijeliti i priznanja Krapinsko-zagorske županije.

Plaketa za životno djelo dodijelit će se Zorislavu Drempetiću Hrčiću, akademskom slikaru s više od 250 ostvarenih izložbi. (arhivska slika)

Plaketu za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu primit će Tomislav Kuharić, prvak Hrvatske u oranju i vlasnik najboljeg hrvatskog rezultata na svjetskim natjecanjima orača te Dobrovoljno vatrogasno društvo Krapina koje ove godine slavi 140. godina postojanja.

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini dodijelit će se Vlasti Krklec, ravnateljici Muzeja Hrvatskog zagorja, voditeljici i autorici programa Ljetne geološke škole te Zajednici udruga hrvatskih vojnih invalida Krapinsko-zagorske županije koja je u 2014. godini sudjelovala u više istaknutih aktivnosti i projekata na području Županije.

Povelja Krapinsko-zagorska županije dodijelit će se Zajednici športskih borilačkih klubova Hrvatski vuk Budinšćina, Tuhelj, Veliko Trgovišće koja u svojim redovima ima pojedince koji su ostvarili značajne rezultate na međunarodnoj i državnoj razini, Mirku Majsecu, predsjedniku Županijske udruge uzgajivača konja Krapina i Sanji Kovačić, dobitnici državne nagrade za volonterstvo.