Župan Hajdaš Dončić u domu prvog orača Hrvatske


Stiglo je vrijeme da župan Siniša Hajdaš Dončić ispuni obećanje dano uočio održavanja Natjecanja u oranju Republike Hrvatske da će, ukoliko zagorski orač pobjedi na državnom natjecanju u oranju, pomagati u proljetnim radovima na njegovom imanju.

Župan Hajdaš Dončić i njegov zamjenik, Anđelko Ferek – Jambrek,  posjetit će
Tomislava Kuharića, hrvatskog prvaka u oranju, sutra, 29. travnja u 9:30 u Vinipotoku 108b, Lobor (imanje Tomislava Kuharića).

Tomislav Kuharić, hrvatski reprezentativac, nakon osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju orača, izborio je plasman na Svjetsko natjecanje koje se ovog mjeseca održavalo na Novom Zelandu. Osvojenim 25. mjestom Kuharić je iskazao zadovoljstvo i rekao kako je to temelj za daljnje rezultatsko napredovanje. Trener hrv. reprentacije orača, Luka Čuljak, podsjetio je po povratku s Novog Zelanda župana na obećanje uoči državnog natjecanje te ovih dana sudjeluje u pripremi poslova koje će župan odrađivati na imanju – o kakvim je točno poslovima riječ ne znaju ni župan ni njegovi prvi suradnici tako da je zapravo riječ o velikom iznenađenju za prvu postavu Krapinsko-zagorske županije.