ZOI:Dvodnevni veleslalom Rebensburg, srebro u Sloveniju

Zlatnu medalju u veleslalomu na Olimpijskim igrama u Vancouveru osigurala je nakon druge vožnje, koja je zbog magle odgođena sa srijede na četvrtak, Njemica Viktoria Rebensburg. Srebrno odličje na stazi u Whistleru s četiri je stotinke zaostatka za pobjednicom uzela Slovenka Tina Maze, a broncu s 14 stotinki zaostatka Austrijanka Elisabeth Goergl.

Dvadesetogodišnja Rebensburg, inače prva Njemica s veleslalomskim zlatom od 1956. godine, u prvoj je vožnji bila na šestome mjestu s 35 stotinki zaostatka za tada vodećom Elisabeth Goergl.

Za Tinu Maze to je drugo srebrno odličje na Igrama, a i Goergl je došla do svoje druge brončane medalje.

Mlada Tea Palić jedina je Hrvatica koja je odradila obje veleslalomske vožnje, a utrku je završila na 36. mjestu s devet sekundi i jednom stotinkom zaostatka. Nika Fleiss i Ana Jelušić, koje su u prvoj vožnji zauzele 36., odnosno 44. mjesto, nisu niti startale u drugu vožnju, već su trenirale slalom.

Spomenimo i kako je naknadni liječnički pregled potvrdio kako je Lindsey Vonn pri padu u prvoj vožnji veleslaloma slomila mali prst na ruci. Njezin nastup na slalomu danas je upitan. Ne samo zbog slomljenog prsta, već i procjene o tome treba li snagu čuvati za nastavak Svjetskog kupa ili nastupiti u utrci.

Slalom je po našem vremenu na rasporedu u 19 sati prva vožnja, a u 22.30 druga. Ana Jelušić starta će kao 8., Nika Fleiss ima startni broj 27., Matea Ferk 42., a Sofija Novoselić 47.