Zlatarski srednjoškolci razveselili djecu u Hrvatskom Leskovcu

Srednja škola Zlatar i ove je godine u sklopu akcije “Svim na zemlji mir, veselje” uoči Božića razveselila djecu iz jednog zagrebačkkog doma, prigodnim, simboličnim, darovima. Ova dobrotvorna akcija u školi provodi se treću godinu, na način da zlatarski srednjoškolci, uz pomoć svojih roditelja, za vršnjake i mlađu djecu skupljaju darove ispod školskog bora i nakon toga se organizirano posjeti odabrana ustanova.

Kuću sv. Josipa u ponedjeljak je posjetilo šestero učenika završnih razreda, tajnica škole Jasenka Auguštan Pentek i prof. Ana Hudi, koje su u domu dočekali časne sestre i odgajatelji koji brinu o 30-ero štićenika.

Nakon uručenja darova, u kojima su bila i novčana sredstva koje su zlatarski srednjoškolci dodatno sakupili na prijedlog vijeća učenika, druženje je nastavljeno u ugodnom i lijepom predblagdanskom ozračju, s novim iskustvima i poznanstvima.

Na nesebičnoj dobroti koju su iskazali ovom gestom zlatarskim srednjoškolcima u ime djece zahvalila je voditeljica Kuće, časna sestra Katarina Pišković, istaknuvši kako sam posjet ima neizmjernu vrijednost za djecu koja su lišena obiteljskog doma.


Napomenimo da je Srednja škola Zlatar ovu akciju započela prije dvije godine kada su prikupljene darove poklonili štićenicima triju zagrebačkih domova za nezbrinutu djecu, a prošle godine darivali su štićenike Centra za odgoj i obrazovanje u Zajezdi.

Radio Zlatar