Zlatarska božićnica

Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar u suradnji s Gradom Zlatarom, gradskim ustanovama i udrugama priređuje i ove godine “Zlatarsku božićnicu”.

Blagdanska događanja počinju ovoga petka, kada će sveti Nikola uz pomoć Grada Zlatara darivati djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta u osnovnim školama Zlatar i Belec te u Dječjem vrtiću „Uzdanica“.

U subotu se, u 10 sati, za građane organizira zajedničko kićenje bora pored Župne crkve, i također darivanje najmlađih.

U Gradskoj knjižnici će se u srijedu, 16. prosinca, održati radionica izrade božićnog nakita, s početkom u 18 sati.

Udruga Zlatarska paleta priređuje u Galeriji izvorne umjetnosti izložbu radova svojih članova pod nazivom “Zlatarska božićnica”, čije će otvorenje biti u subotu 19. prosinca u 19 sati.

U sklopu “Zlatarske božićnice” Pučko učilište organizira i blagdansku priredbu pod nazivom “Pozdrav 2015-oj!”, koja će biti održana u dvorani Vatrogasnog doma u nedjelju, 20. prosinca u 17 sati. Nastupit će učenici zlatarskih osnovnih i Srednje škole, Belečke mažoretkinje, članovi Glazbene sekcije Dora KPD-a Zlatarjeve i gosti, te će predstaviti dio svojih ovogodišnjih postignuća, uz prigodni božićni program.

Učilište organizira i dvije predstave. Za djecu stiže „Iznenađenje Djeda Mraza“, zagrebačkog Kazališta „Smješko“, u dvorani Vatrogasnog doma u ponedjeljak, 21. prosinca u 18 sati. Odrasli će na istom mjestu, dan kasnije, u utorak, 22. prosinca, u 19 sati, imati priliku pogledati predstavu “Čekaonica”, dramske sekcije KUD-a Lobor.

Ulaz na sva događanja Zlatarske božićnice je slobodan.