Živim život bez nasilja

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske u suradnji s Obiteljskim centrom KZŽ i nadalje provode aktivnosti iz preventivne akcije «Živim život bez nasilja».

Tako su u OŠ Ksaver Šandor Đalski u Zaboku održane već četiri edukativne radionice učenicima šestih razreda, predstavljena im je sama preventivna akcija, njezini ciljevi, kao i institucije koje provode preventivnu akcije.

Nakon prikaza tematskih video spotova o nasilju u obitelji, kroz razgovor s učenicima definirano je što je nasilje, te kako se ponašati i kome se obratiti u slučaju kada su žrtve ili svjedoci nasilja. Učenici su aktivno sudjelovali na radionici. (rhzk)

Živim život bez nasilja

Nastavljaju se edukativne radionice na području PU krapinsko-zagorske županije, u sklopu preventivne aktivnosti “ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA”.

Policijski službenici i djelatnice Obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije održali su radionice sa učenicima četvrtih razreda Osnovne škola Ljudevit Gaj u Krapini, te radionicu s njihovim roditeljima, te sa učenicima trećih razreda Srednje škole Krapina.

Preventivnoj akciji pridružio se i svestrani kazališni umjetnik i pjevač g. Vid Balog koji je svim slušateljima lokalnih radio postaja poslao poruku, reproduciranu u studiju RHZK-a. Završna manifestacija preventivne akcije „Živim život bez “, sa prigodnim programom edukativnog, zabavnog i sportskog sadržaja, održat će se 24. studenog u 17 sati, u sportskoj dvorani Srednje škole u Krapini.

(rhzk)

 

Živim život bez nasilja

U razdoblju od 8. do 24. studenog, na području Policijske uprave krapinsko-zagorske provoditi će se preventivna akcija „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“. Istovrsna preventivna akcija provodi se na području svih Policijskih uprava u Hrvatskoj na inicijativu Ravnateljstva policije MUP-a, u suradnji sa četiri resorna ministarstve te nevladinim udrugama i medijima.

Cilj ove akcije je podizanje svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnja kulture nenasilja među mladima. U sklopu akcije, policijski službenici PU krapinsko-zagorske u suradnji sa djelatnicama županijskog Obiteljskog centra održat će niz radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, a bit će provedena i likovna radionica na temu „Živim život bez nasilja“ , s nagradama za tri najbolja rada.

Završna manifestacija akcije „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“ održat će se 24. studenog u Srednjoj školi u Krapini, gdje će biti upriličeni prigodni edukativni, zabavni i sportski sadržaji.