Živim jaslicama do pomoći za bolesne i siromašne

Udruga “Stepinčeva oaza mira” u suradnji sa župom sv. Petra ap. iz Zaprešića organizirala je 26. i 27. prosinca drugu godinu za redom “Žive jaslice” u Zaprešiću. Veliki broj Zaprešćana došao je na trg Ivana Pavla II., gdje su članovi Udruge izgradili veliki Betlehem uz poznatu zaprešićku šetnicu. U večernjim satima izvodile su se po dvije predstave “Život u Betlehemu”.

Prvoga dana predsjednik Udruge vjeroučitelj Ilija Nikolić pozdravio je sve posjetitelje istaknuvši: “Krist je na poseban način preko Živih jaslica prošle godine došao u naš grad Zaprešić i mi smo ga primili, pokazali smo mu da nam je potreban jer u njemu prepoznajemo Boga koji se očituje na ljudski način, da bi se svaki čovjek uvjerio kako se isplati živjeti. Zato je rođenje djeteta čovjekov blagdan. Svake godine vraća nam taj se blagdan života, koji čovjeku jamči da njegova sudbina nije smrt nego život”.

Obraćajući se svojim sugrađanima dogradonačelnik Damir Benčević čestitao je članovima Udruge što su po drugi puta uspjeli organizirati “Žive jaslice” i što su na ovaj način ponovno unijeli radost u grad, izrazivši vjeru da će ovakav duhovni i kulturni događaj postati njegova tradicija.

Novina ovogodišnjih “Živih jaslica” bila je plesna dječja skupina “Zvjezdice” koja je svojom koreografijom uprizorila ples anđela oko betlehemske štalice. Zaprešićke jaslice bile su i ove godine vrlo posjećene, što se moglo vidjeti i po velikom broju djece i njihovih roditelja. Djeca su mogla uživati i domaćim životinjama koja su svemu dale radostan i veseo ugođaj.

Generalni pokrovitelj drugih zaprešićkih Živih jaslica bili su grad Zaprešić, Turistička zajednica grada Zaprešića, a po prvi puta u ovaj hvale vrijedan duhovni projekt uključila se i Zagrebačka županija i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

Posjetitelji su na štandovima Udruge mogli kupiti prigodne predmete s likom bl. Alojzija Stepinca, a sav novac namijenjen je siromašnima i bolesnima grada Zaprešića. (in, gk)