Zimske radionice i igraonice u Muzeju krapinskih neandertalaca

Prošli tjedan su u Muzeju krapinskih neandertalaca održane VI. Zimske radionice i igraonice za djecu predškolske dobi i osnovnih škola. Najmlađi posjetitelji  su, uz stručno vodstvo prilagođeno njihovoj dobi, imali priliku razgledati stalni postav novoga Muzeja i upoznati se sa životom pračovjeka – krapinskog neandertalca. To je bila i prigoda upoznati životinjski svijet daleke prošlosti i usporediti vrijeme dinosaura sa kasnijim životinjama iz vremena neandertalaca.
Učenici su obišli i nalazište Hušnjakovo, originalno mjesto fosilnih nalaza, a u prostorima zgrade staroga Muzeja evolucije djeca su na zabavan način, kroz igru i likovne radionice, mnogo naučila o svijetu prapovijesti.
Uz crtanje, razveselila ih je uloga istraživača u potrazi za dinosaurima, te su bili upoznati s muzejskim originalima i replikama omiljenih praživotinja, kao što su sabljozubi tigar i toplodobni nosorog. Polaznici radionica posebno su bili oduševljeni proučavanjem fosilnih ostataka iz muzejske zbirke, a putem radionica i igraonica su dobili odgovore na mnoga svoja pitanja.
Zbog velikog zanimanja učenika za prapovijest, Muzej priprema nove programe i ovo zimsko druženje samo je prvo u nizu zanimljivih edukativnih programa i sadržaja koje će ove godine Muzej ogranizirati za djecu različitog uzrasta.

Martina Ebner-Petrinec
Voditeljica marketinga Muzeja Hrvatskog zagorja