Završilo 15. zlatarbistričko proljeće

U Zlatar Bistrici je proteklog tjedna održana tradicionalna 15. manifestacija Zlatarbistričko proljeće kojom je obilježen Dan općine. Već prema običaju održana je svečana sjednica općinskog vodstva, na kojoj je o radu općine u proteklom radzoblju govorio načelnik Zlatar Bistrice Saša Pavlović.

U protekle četiri godine u zlatarbistričkoj je sredini, s obzirom na relativno mali proračun napravljeno mnogo, istaknuo je Pavlović. Zlatar Bistrica je, državnim potporama i direktnim sufinanciranjem ministarstava, za razvoj komunalne infrastrukture uložila ukupno 8,5 milijuna kuna.

U tom dijelu kao najveću investiciju, načelnik je izdvojio izgradnju nogostupa od Lovrečana do Zlatar Bistrice te nogostupa i kanalizacije do Veleškovca, gdje još traju radovi, a dogovoreno je i produljenje trase.

Do kraja godine planira se i dovršetak nogostupa i kanalizacije do Lipovca. Jedna od većih investicija je i asfaltiranje oko 10 kilometara cesta u svih pet naselja, čime su smanjeni troškovi njihova održavanja, a u samoj Zlatar Bistrici uređene su tri ulice te prostor ispred Dječjeg vrtića.

Također otkupljeno je zemljište za industrijsku zonu, ukupne vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna. Također načelnik općine uručio je spomenice predstavnicima 20 udruga koje su ostvarile program Zlatarbistričkog proljeća, a uručene su i Plakete za posebna dostignuća i promicanje općine Zlatar Bistrica.

Plakete su dobili Tihomir Kotarski za sportska dostignuća te za doprinos razvoju općine Božidar Hitrec i poduzeća TISA-gradnja i Vodoprivreda zagorje.

Zlatarbistričko proljeće i ove je godine obilovalo brojnim drugim društvenim, kulturnim i sportskim sadržajima.

www.radio-zlatar.hr