Završetak projekta Uključivo socijalno društvo

uključivo socijalno društvo3Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek prisustvovala ja završnoj konferenciji projekta „Uključivo socijalno društvo“ održanoj 24. kolovoza 2016. godine u kongresnom centru Termi Jezerčica.

Ovaj projekt ukupne vrijednosti 1.404.121,40 kn financirani je u potpunosti sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta bio je Centar za rehabilitaciju Varaždin, a Krapinsko-zagorska županija, uz Varaždinsku županiju i Socijalnu zadrugu Humana Nova Čakovec, jedan od partnera projekta.

Svrha projekta bila je razvoj kvalitetnih socijalnih usluga za osobe s tjelesnim i/ili intelektualnim poteškoćama koje su korisnicima trebale omogućiti samostalniji život kroz razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada. Više o projektu možete naći u brošuri u prilogu.

Inače, ovo je treći za redom projekt Centra za rehabilitaciju Varaždin na kojem je Krapinsko-zagorska županija bila partner. Nastavak je to dugogodišnje uspješne suradnje u realizaciji projekta koji imaju svrhu ne samo unaprijediti kvalitetu života korisnika u ustanovi, već i doprinijeti razvoju usluga u zajednici i prevenciji institucionalizacije. Ukupno je na ovaj način kroz tri projekta povučeno cca 5.000.000 kn.

Konferenciji je prisustvovala i Bernardica Juretić, tehnička ministrica socijalne politike i mladih, Juraj Srebačić, gradonačelnik Donje Stubice te Ivan Božić, upravitelj Zadruge Humana Nova.

Po završetku konferencije tehnička ministrica i zamjenica župana obišle su Centra za rehabilitaciju Varažin, Podružnicu Pustodol koja u ovom trenutku smještava 236 korisnika, djece i mladih s težim tjelesnim i/ili intelektualnim poteškoćama.