Završene ZOI. Ivica sjajan srebrni i u slalomu, Bob 20.

Ivica Kostelić osvojio je drugu srebrnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru! Nakon što je obranio srebrnu medalju u superkombinaciji, Kostelić je osvojio srebro i u svojoj najjačoj disciplini – slalomu.

Kostelić je u Vancouveru još jednom dokazao zašto ga zovu profesorom skijanja. U prvoj vožnji skijao je izvrsno te je s 58 stotinki zaostatka za vodećim Talijanom Giulianom Razzolijem osvojio četvrto mjesto.

Nakon što su u drugoj vožnji mnogi ispred njega propustili priliku da preuzmu vodstvo, Kostelić je maestralnom vožnjom zasjeo na vrh poretka. Do kraja utrke ostala su još trojica skijaša, ali ga je uspio prestići jedino Razzoli, koji je na kraju slavio sa samo 16 stotinki boljim rezultatom.

Sada mi je toplo oko srca. Prije druge vožnje dobio sam nekoliko savjeta kako ne bih trebao riskirati, ali ja sam im odgovorio kako je ovo jedina vožnja kada trebam riskirati. Odskijao sam najbolje što sam mogao po veoma teškim uvjetima i jako  sam zadovoljan novom medaljom, izjavio je nakon utrke Kostelić.

Brončanu medalju osvojio je Šveđanin Andre Myhrer, koji je za novim olimpijskim prvakom zaostao 44 stotinke.

Ivica je tako osvojio svoju treću srebrnu olimpijsku medalju. Prvu je osvojio prije četiri godine u Torinu u superkombinaciji, a tomu je dodao i dvije srebrne u Vancouveru.

Hrvatski olimpijci osvojili su tako treću medalju u Vancouveru. Uz dva srebra Ivice Kostelića, brončanu medalju osvojio je prvog dana biatlonac Jakov Fak.

Hrvatska je tako osvojila svoje deseto odličje na Zimskim olimpijskim igrama, i to čak deveto u alpskom skijanju. Zanimljivo, devet od deset medalja osvojili su Janica i Ivica Kostelić.

Vrlo dobre nastupe imali su i preostala dva hrvatska skijaša, koji su nastupili u drugoj vožnji. Natko Zrnčić-Dim je nakon 23. mjesta u prvoj vožnji na kraju osvojio 19. mjesto s ukupnim zaostatkom od 2,67 sekundi. Danko Marinelli je u prvoj vožnji bio 38., ali je na kraju osvojio 32. mjesto s 8,01 sekundom sporijim rezultatom od pobjednika. Četvrti hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal izletio je u prvoj vožnji.

Naš Bob četverosjed na koncu je osvojio 20. mjesto, nastupvši i u 4. vožnji, što je i bio cilj.

Igre su jučer završile spekrakularnim hokejaškim finalom u kojem su Kanađani nakon produžetka svladali Amerikance sa 3:2 i tako prema kriteriju sjaja medalja završili domaćeigre kao najuspješniji sa 14 zlatnih, 7 srebrnih i 5 brončanih medalja.