Završen super vikend ”Ljeta u Mariji Bistrici”

Velika manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ”Ljeto u Mariji Bistrici”, protekloga je vikenda najviše obradovala najmlađe, ali i ljubitelje rocka. Oba dana vikenda na igralištu u Mariji Bistrici moglo se uživati u velikom zabavno-animacijskom parku, koji je oduševio najmlađe. Uz napuhance i bazene sa malim pedalinama i ostalim zanimljivim sadržajima, oba dana djecu je zabavljao klaun, a velika gužva bila je i za facepainting.  U subotu je skupina ”Šareni svijet” izvela predstavu ”Od hamburgera do pizza, za osmijeh dječjeg lica”, a dan je završio velikim rock koncertom na kojem su nastupili ”Kojoti”, te domaći izvrsni rock sastavi ”Tvoja mama” i ”Giberry sons”.  Zabavno-animacijski park bio je otvoren i u nedjelju, a bili su tu i dodatni sadržaji – Zdravi semafor ”Šarenih loptica” Ane Kruhak te prezentacija starih sportova OŠ Marija Bistrica, na kojoj je u tri igre sudjelovalo 30-tak zainteresiranih, koji su bacali kamena s ramena, skakali u vrećama i igrali igru nabaci krug. Oba dana bio je i pregršt sportskih nadmetanja, a nedjeljni program završio je koncertom banda ”Novi svijet”. Slijedeće nedjelje ”Ljeto u Mariji Bistrici” donosi tradicionalno događanja u organizaciji Planinarskog društva ”Grohot” Marija Bistrica –  Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice. Okupljanje je do 9 sati na početku Bistričke obilaznice ”Za dušu i tijele – Mirko Fulir”.

U sklopu manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici”, ali i u sklopu proslave 90. rođendana NK Mladost MB, protekloga vikenda u nogometnim aktivnostima uživali su zagići i zagičice NK ”Mladost” MB i njihovi gosti. U subotu je odigrana utakmica između zagićica NK ”Mladost” MB i reprezentacije zagićica NS KZŽ. Cilj je bio da se što više djevojčica koje igraju nogomet okupe i druže. Pa, iako je odaziv djevojčica iz drugih klubova bio na kraju manji od najavljenoga, to nije spriječilo okupljene da uživaju i igri. Utakmica je završila 3:0 za Mladost MB, no rezultat je bio ionako u drugom planu. Jučer je pak odigran mali turnir, na kojem su uz domaću Mladost nastupili zagići NK Matija Gubec Gornja Stubica i NK Stubica Donja Stubica. Sa dvije pobjede prvo mjesto osvojili su domaći zagići, drugi su bili zagići NK Matija Gubec, a treći zagići NK Stubica. Utakmice je oba dana sudio Zdenko Cavor.

I ove godine u sklopu sportskog dijela Manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici”, organiziran je šahovski turnir. Pod organizacijom bistričkog šahista Borisa Galoića, koji igra za Gaj Mače, ove godine turnir je održan u OŠ Marija Bistrica, a odazvao se 31 šahist. Prvo mjesto sa čak 9,5 bodova osvojio je Branislav Roška iz KŠK Karlovac. Drugi je bio Tomislav Kolednjak iz ŠK Gaj Mače, a treći Zoran Zelenika iz ŠK Straža Hum na Sutli, oba sa po 8 bodova. Njegov klupski suigrač Toni Meštrović bio je četvrti sa 7 bodova, a domaćin Boris Galoić uz organizacijske brige uspio je osvojiti peto mjesto sa 6,5 bodova. Organizator je, kao i svake godine za uspješnije natjecatelj osigurao pehare i još neke poklone.

U bogatom sportskom programu ”Ljeta u Mariji Bistrici” u nedjelju je u sportskoj dvorani OŠ Marija Bistrica odigran i otvoren stolnoteniski turnir. Prijavilo se 20 igrača i igračica, koji su najprije razigravali kroz skupine, a od četvrtfinala na ispadanje. Nakon zanimljivih mečeva u polufinale su se plasirali Krešimir Fijačko, Juraj Golub, Davor Habljak i Paula Tomurad.   Fijačko je u polufinalu pobijedio Habljaka sa 3:0, dok je istim rezultatom Golub pobijedio Paulu Tomurad. U meču za treće mjesto Habljak je stigao do 3:0 pobjede protiv Tomurad, dok je u finalu Fijačko sa 3:0 bio bolji od Goluba.