Završen molitveni hod za nova duhovna zvanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji


Nedjeljom Dobroga Pastira 25. travnja završio je molitveni hod za nova duhovna zvanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji. U završnom dijelu sudjelovali su uz članove Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije i odgojitelji Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa.

U crkvi Sv. Marije na zagrebačkom Dolcu misu je u nedjelju predvodio mons. Stjepan Baloban, rektor zagrebačke bogoslovije. Uz poziv na molitvu za nova zvanja, rektor je istaknuo i lik sluge Božjega biskupa Josipa Langa, čiji spomen svakog 25. u mjesecu obilježavaju bogoslovi i odgojitelji u bogosloviji u suradnji sa župom sv. Marije u čijoj se crkvi nalazi grob biskupa Langa.

U župi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom nastupao je Oktet zagrebačkih bogoslova, a misu je predvodio prefekt u bogosloviji Ivan Dodlek. Mise u samoborskoj župi sv. Anastazije predvodio je Damir Ocvirk, vicerektor u bogosloviji. Nakon mise prikazan je promidžbeni film “Svećeništvo je dar srca Isusova” koji prikazuje život i rad u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu.

U svetištu Majke Božje Bistričke u pratnji sjemeništaraca misu je predvodio prefekt Međubiskupijskog sjemeništa Marko Ocvirek. Na misi za mlade u zaprešičkoj župi sv. Petra o važnosti svećeničkog poziva i molitve za zvanja govorio je duhovnik bogoslova u Zagrebu Milan Pušec.

Večernju misu u Sesvetskim Selima predvodio je Dubravko Škrlin Hren, nadbiskupijski povjerenik za zvanja.

Na kraju dana bogoslovi i njihovi odgojitelji okupili su se u katedrali na euharistijsko klanjanje. Time se zaokružio molitveni hod za zvanja, koji je bio isprepleten molitvom, pjesmom i svjedočenjem o ljepoti poziva i odaziva na Božji poziv. (ika / gk)