“Zašto me pozvao Gospod?”

U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana «Dr. Stjepan Kranjčić», Hrvatskoga katoličkog radija i Glasa Koncila u Hrvatskom će domu u Križevcima u utorak 2. lipnja u 19:30 sati, kao dio manifestacije «Križevačko veliko spravišče», biti predstavljana knjiga i zvučna knjiga književnosti Stjepana Kranjčića, križevačkoga župnika na glasu svetosti, pod nazivom «Zašto me pozvao Gospod?»

Riječ je o knjizi Kranjčićeve poezije, proze i teoloških meditacija koje je napisao i objavio kao bogoslov u listu Naša Gospa Lurdska od 1937. do 1941. godine. Knjiga ima i svoj zvučni dio jer je na dva CD-a u oko 140 minuta Kranjčićevu književnost čitalo, interpretiralo ili dramatiziralo 25 poznatih hrvatskih javnih govornika.

O pisanom izdanju toga projekta govorit će urednik dr. Vladimir Lončarević, a zvučni dio predstavit će urednica mr. Tanja Baran. Uime nakladnika Glasa Koncila knjigu će predstaviti glavni urednik Ivan Miklenić, uime suizdavača Hrvatskoga katoličkog radija govorit će ravnatelj Zvonimir Ancić te župnik križevačke župe sv. Ane i član Upravnog odbora izdavača Udruge «Dr. Stjepan Kranjčić» Krešimir Žinić. U glazbenom će dijelu nastupiti nekadašnja Kranjčićeva vjeroučenica, kantautorica duhovne glazbe Daniela Sisgoreo-Morsan, a kroz program će voditi Lejdi Oreb.

U toj će prigodi biti predstavljen i raspisan natječaj za 1. susret hrvatske duhovne književnosti «Stjepan Kranjčić».