Započela tradicionalna hodočašća

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, Bijelom nedjeljom započinje tradicionalna sezona hodočašćenja i proštenja vjernika iz svih dijelova Hrvatske.

Uz već tradicionalne hodočasnike na Bijelu nedjelju, župljane župa Gornja Stubica i Markuševac, 19. travnja hodočastili su i mnogobrojni vjernici iz obližnjih župa i Zagreba. Misno slavlje predvodio je banjolučki biskup dr. Franjo Komarica. Na početku slavlja sve je pozdravio rektor bistričkog svetišta vlč. Zlatko Koren.

Biskup Komarica u propovijedi se osvrnuo na pojam majke, koje imaju neprocjenjivu ulogu u životu svakog čovjeka. U današnjem svijetu majke se suočavaju s mnogim izazovima i nose veliku odgovornost. Biti majka najljepša je uloga koju žena može u životu ostvariti, a ljubav koju daje i prima od svoje djece je neizmjerna i neusporediva s bilo čime u univerzumu.

Na kraju propovijedi, biskup Komarica podsjetio je na pravi smisao hodočašćenja: “Baš zato što znademo da imamo tako moćnu zagovornicu, zato dolazimo, rado i često, ne samo sami nego i s bližnjima svjesni da smo za Nju apostoli. Dođite Gospi, ona će Vas poslati Ispovjedniku da si olakšate duše, pa ćete po svojoj savjesti još više upoznati koja Vam je dužnost kao Isusovu apostolu ne samo za jedan dan, ne samo za godinu, nego za cijeli svoj život. Evo to je smisao hodočašća naših, ne parada, ne ni neka patnja, nego nutarnja okrepa, ojačavanje vjere, učvršćivanje nade i rasplamsavanje ljubavi”.