Zagrebački Caritas pokrenuo akciju za prikupljanje drva za ogrjev

Caritas Gospićko-senjske biskupije je među prvim darovateljima akcije Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (CZN) kojom prikuplja drva za ogrjev za devedeset obitelji i samaca s područja grada Zagreba.

“Gospićko-senjski Caritas darovao je bukove trupce koji su dostavljeni 9. studenoga u središnje skladište CZN u Rakitju nedaleko Zagreba. Obrtnik Goran Asić također se uključio u akciju pruživši besplatnu uslugu prijevoza. Od trupaca je dobiveno 36 m drva za ogrjev koji će se podijeliti sedam socijalno ugroženih obitelji. Među građanima koji su se odazvali akciji među prvima bilježimo donaciju punog kombija drva Marka Voljavca, te donaciju 500 kg drvenog ugljena Nade Prebeg”, rekla je Jadranka Bosnar, koordinatorica akcije koja napominje da je osim navedenih donacija u blagajnu CZN do sada uplaćeno 2730 kuna namijenjenih nabavi drva za ogrjev.

Građani i tvrtke mogu se u akciju uključiti uplatom novčanih sredstava na žiro-račun CZN: Zagrebačka banka, 2360000-1101340277, s naznakom: za drva za ogrjev. Novčana sredstva može se i osobno predati u Upravu CZN: Vlaška 36, u Zagrebu.

Darovatelj može izravno osigurati drva za određenu obitelj i/ili samca čije podatke može dobiti u Područnom uredu CZN u Selskoj 165. Tvrtke koje imaju mogućnost donirati drva mogu ih dostaviti u središnje skladište CZN u Rakitju ili ih dostaviti izravno određenoj obitelji ili samcu. (ika / gk)