Zagreb: Papini predstavnici na inauguraciji nove predsjednice

Izaslanstvo Svete Stolice susrelo se s Predsjednicom RH

 Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopćila je da je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila u nedjelju 15. veljače članove posebnoga izaslanstva Svete Stolice koji su sudjelovali na svečanosti njezine inauguracije.

U priopćenju stoji da je Sveti Otac za tu prigodu imenovao izvanrednoga izaslanika, apostolskoga nuncija u Sloveniji mons. Juliusza Janusza, a u njegovoj su pratnji bili apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico i o. Ivica Hadaš.

“Nadbiskup Janusz prenio je gospođi Kolindi Grabar-Kitarović dobre želje i čestitke Svetoga Otca na njezinu izboru, jamčeći da će Vrhovni Svećenik moliti za hrvatski narod” – piše u priopćenju. U nastavku stoji da je Predsjednica srdačno zahvalila na dobrim željama i čestitkama i zamolila mons. Janusza da “priopći papi Franji da će posebnu pažnju iskazivati prema vjerskim zajednicama u Hrvatskoj. Zatim se osvrnula na dobre odnose između Svete Stolice i Hrvatske, te između Crkve i Države. Osim toga rekla je da se nada kako će u skoroj budućnosti moći i osobno izraziti te svoje osjećaje Svetom Otcu” – stoji na kraju priopćenja, objavljenoga u ponedjeljak 16. veljače. (gk / foto: POOL/HINA/Lana SLIVAR DOMINI)