Zagorski vatrogasci na Kornatu

Vatrogasci Vatrogasne zajednice KZŽ-e u srijedu su boravili na Kornatu, mjestu najvećeg hrvatskog vatrogasnog stradanja. Na Kornatu je u tijeku izrada spomen križeva, kao obilježja na stradanje 12 vatrogasaca šibensko-kninske županije. Osim križeva bit će izgrađena i kapelica Svetog Florijana, i to na putu prema samom mjestu stradanja.

Početak gradnje ove kapelice označili su upravo zagorski vatrogasci, koji su premještali kamen do mjesta gdje će kapelica biti podignuta. Zagorskim vatrogascima, koji su se ovim činom priključili u izgradnji spomen obilježja, pridružili su se i župan KZŽ-e Siniša Hajdaš Dončić, dožupan Anđelko Ferek Jambrek te župnik u Mariji Bistrici i rektor Svetišta MBB-e vlč. Zlatko Koren.

Nakon boravka na otoku Kornatu, uslijedio je susret u DVD-u Tisno, a delegacija prevođena županom, dožupanom, vlč. Korenom i čelništvom zagorske vatrogasne zajednice zapalila je svijeće za poginule vatrogasce iz Tisnog, na spomen obilježju kod vatrogasnog doma, kao i na groblju u Tisnom.