Za svakog hodočasnika jedan cvijet

Turistička zajednica općine Marija Bistrica nastavlja akciju uređenja okoliša pod nazivom ''Za svakog hodočasnika jedan cvijet''. U subotu 20. travnja, na Dan planeta Zemlje, organizirana je velika akcija čišćenja okoliša. Iz bistričke TZ-e pozivaju sve mještane da se priključe akciji. Okupljanje je u 10 sati na središnjem bistričkom trgu, gdje će se podijeliti zaduženja i pomoćni materijal za čišćenje. U akciju će se uključiti i udruge, koje će čistiti okoliš oko prostora koje imaju u vlasništvu ili ga koriste. Ujedno, TZ Općine Marija Bistrica objavila je natječaj za dodjelu priznanja za najuređenije prostore na području općine Marija Bistrica. Zainteresirani se mogu javiti u Ured TZ-e do kraja mjeseca travnja. Prijavljene prostore povjerenstvo će obići tijekom svibnja, a priznanja će se dodijeliti za vrijeme manifestacije ''Advent u Mariji Bistrici''. Kategorije koje se nagrađuju su: najuređenija okućnica, najljepši cvjetni balkon, najuređeniji okoliš stare hiže ili klijeti, najuređeniji poslovni prostor, najuređenija ulica, kvart, selo ili prostor udruge ili institucije te najaktivnija udruga ili institucija. Najuređenijim prostorima dodijelit će se ''srčeka'', a neuređenim ''kopriva'', što će se i objaviti na panoima i internet stranici Turističke zajednice Općine Marija Bistrica.
 

“Za svakog hodočasnika jedan cvijet!

U Mariji Bistrici u tijeku je akcija čišćenja okoliša “Za svakog hodočasnika jedan cvijet koju organizira Turistička zajednica Općine Marija Bistrica”.

Cilj akcije je osim čišćenja okoliša, potaknuti svijest mještana za važnost očuvanja okoliša kao i potaknuti mještane da se aktivnije uključe u život Općine i kroz taj vid zajedničke brige za ovo hodočasničko mjesto koje godišnje posjeti i do 800 000 ljudi iz Hrvatske i svijeta.

Akcija se nakon početnog vikenda nastavlja 9. svibnja u Lazu a završava 16 svibnja akcijom čišćenja u Selnici.