Za mjesec dana kreće izgradnja novog vrtića u Mariji Bistrici

U Općini Marija Bistrica u četvrtak 22. kolovoza je u općinskoj vijećnici održano potpisivanje ugovora s izvođačem radova za izgradnju dječjeg vrtića „Pušlek“ Marija Bistrica. Podsjećamo, veći dio sredstava za izgradnju novog dječjeg vrtića osiguran je u okviru Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – tip operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. te je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije. Ugovor su potpisali načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i direktor tvrtke HIDROING Zoran Maroslavac. Potpisivanju su nazočili i pročelnica u Općini Branka Herceg i predsjednik Općinskog Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, koji je zahvalio načelniku pročelnici i općinskim službenicima, koji su marljivo radili na projektima zadnje dvije godine. Podsjetio je da se Općina javila i na prvi natječaj spomenute mjere još 2017. godine i imala sve pripremljeno, a jedini razlog što već tada nije prošla je što nije bilo mogućnosti za proširenje vrtića na postojećoj lokaciji, a upravo se dogradnja tada dodatno bodovala.

Švaljek je naglasio da je sve skupa od strane općine strateški smišljeno i strpljivo jer ovo nije jedini kapitalni projekt Općine.

Predsjednik vijeća je i ponovio kako ovaj projekt kasni ne 3 nego 30 godina i podsjetio kolike pedagoške standarde ima sadašnji vrtić.

Načelnik Josip Milički je podsjetio da sadašnji vrtić pohađa 85-oro djece i da nema uvjeta za proširenje, pa je jedino rješenje bilo nova lokacija i novi vrtić.

U otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za predmet nabave izgradnja dječjeg vrtića „Pušlek“ Marija Bistrica, na temelju kriterija raspisanih u Dokumentaciji o nabavi, odabran je izvođač HIDROING d.d. iz Varaždina. Vrijednost samog projekta je 7.997.951,28 kn bez PDV-a.

Od ukupno gotovo 10 milijuna kuna, općinska komponenta je oko 2.5 mil. kuna, a iako je rok 2 godine, istaknuto je da se završetak očekuje u jesen slijedeće godine, što je potvrdio i direktor tvrtke HIDROING Zoran Maroslavac.

Inače, kroz 20-tak dana se očekuje potpisivanje ugovora o izgradnji Reciklažnog dvorišta, vrijednosti 4 mil. kuna, a sufinancirana sredstva iznosi 3,4 mil. kuna.