XXV. redovnički tjedan

U organizaciji Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara (HKVRP) i Hrvatske unije viših redovnih poglavarica (HUVRP) u Zagrebu će se 18. i 19. rujna održati XXV. Redovnički tjedan.

U duhu proslave 800. obljetnice franjevačke karizme, tema će tjedna biti “Franjevačka novost u razvoju posvećenog života”.

Prvog dana, u petak 18. rujna, program će se održati u franjevačkom samostanu u Sigetu. Nakon zajedničke molitve Trećeg časa, slijed pozdrav predsjednika HKVRP-a, a potom predavanje “Doprinos svetog Franje Asiškog u razvoju posvećenog života”.

Sudionici Tjedan rad će nastaviti po skupinama, a potom će u plenumu predstaviti zaključke. Euharistijsko slavlje bit će u podne. U poslijepodnevnom dijelu programa održat će se koreferati na temu “Elementi franjevaštva kod pojedinih osnivača Redova”.

Radni dio završit će zajedničkom molitvom Večernje.
Drugog dana u subotu, 19 rujna, sudionici XXV. redovničkog tjedna priključit će se u 10 sati svečanom liturgijskom slavlju na zaključnoj proslavi 800. obljetnice franjevačke karizme u zagrebačkoj katedrali kojeg će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

www.ika.hr