XI. Međunarodni susret Pokreta za bračnu duhovnost

Kršćanski supružnici – najbolji navjestitelji ljubavi hranjene vjerom
 Sve se više osjeća potreba bračne duhovnosti i dijaloga među supružnicima, istaknuo je papa Benedikt XVI. u poruci sudionicima XI. međunarodnog susreta Pokreta za bračnu duhovnost “Equipes Notre Dame” koji se održava u Braziliji, glavnom gradu Brazila. Na skup koji se odvija pod geslom “Odvažiti se za evanđelje” stiglo je gotovo osam tisuća članova pokreta.

U poruci koju je uime Pape potpisao državni tajnik Tarcisio Bertone, skreće se pozornost da pokret, koji je u Parizu osnovao 1939. godine sluga Božji Henri Caffarela, nije nimalo izgubio na značenju. Štoviše, vrlo je aktualan s obzirom na teškoće i probleme kroz koje brakovi i obitelji prolaze u sve sekulariziranijem okruženju.

Danas je Pokret za bračnu duhovnost “Equipes Notre Dame” prisutan u nekoliko desetaka zemalja. Organiziran je u grupe od po nekoliko bračnih parova koji se svaki mjesec susreću s dušobrižnikom kako bi sudjelovali u formaciji i izmijenili iskustva.

“Bračni parovi iz 'Equipes Notre Dame' naviještaju temeljne istine o ljudskoj ljubavi u kojoj se zamjećuje odraz beskrajne Božje ljubavi”, ističe Papa u poruci i podsjeća da pokret potiče svoje članove da stalno crpe snagu iz vrela milosti: sakramenta ženidbe i nedjeljne euharistije.

K tome predlaže supruznicima da često sjednu zajedno i iskreno razgovaraju o životnim problemima i situacijama.

“U našem svijetu, tako obilježenom individualizmom, aktivizmom i žurbom, neprekidan iskren dijalog bračnih partnera bitan je da bi se izbjeglo nastajanje nesporazuma”, stoji u Papinoj poruci. Sveti Otac k tome potiče kršćanske supružnike da budu nasmijano lice Crkve i uvjerljivi navjestitelji ljubavi hranjene vjerom. (radio vatikan / gk)