Vrijedna donacija Sisačke biskupije Lječilištu Topusko

Duhovna i materijalna briga o ljudima

 Sisačka biskupija donirala je Lječilištu Topusko dijagnostički ultrazvučni uređaj, vrijedan dvjesto tisuća kuna, kojim će se olakšati rad medicinskoga osoblja i poboljšati kvaliteta liječenja pacijenata.

Uređaj je u utorak 21. travnja u prostorijama lječilišta ravnatelju Domagoju Mosleru i njegovim suradnicima predao sisački biskup Vlado Košić, a primopredaji su nazočili Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević, predsjednik Upravnog vijeća toga lječilišta Vladimir Čavrak, direktorica Top termi Đurđa Kovačević i domaći župnik fra Goran Rukavina.

Prilikom primopredaje ravnatelj dr. Mosler zahvalio je biskupu što je uvidio potrebe i uvažio molbu Lječilišta, te je donirao vrijedan uređaj koji će prvenstveno poboljšati kvalitetu i opseg usluga zdravstvene zaštite u tome lječilištu. “Liječnici će moći raditi diferentne i cjelovite usluge, a pacijenti će po dolasku moći napraviti ne samo temeljni, nego cjelovit pregled bez odlaska u udaljene ustanove s čime ćemo smanjiti i liste čekanja”, rekao je ravnatelj i dodao kako je Lječilište važan subjekt u pružanju usluga iz fizikalne medicine i rehabilitacije koje svoje usluge temelji na stručnim i kvalitetnim ljudskim resursima.

Biskupu i Biskupiji zahvalio je i župan Žinić ističući kako donacijom toga uređaja ne će biti na dobitku samo liječnici i gosti, nego će on poboljšati i kvalitetu života stanovnika toga kraja. Župan je rekao i kako su Lječilište Topusko i Top Terme dva najvažnija subjekta u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije, ali i biseri kontinentalne Hrvatske čiji se potencijal mora iskoristiti.

Okupljenima se obratio i biskup Košić istaknuvši da je ta primopredaja dio plana na razini biskupije, duhovne i materijalne brige o ljudima. Biskup je i podsjetio da je prošle godine Biskupija medicinsku aparaturu donirala Neuropsihijatrijskoj bolnici “Dr. Ivan Barbot” u Popovači, te najavio da će sljedeće godine donacija biti upućena u sisačku Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić”.

Biskup Košić predvodio je zatim molitvu za liječnike i pacijente te blagoslovio novi uređaj. (sv, uojsb / gk)