Vrbovec: Obilježena 10. obljetnica Caritasove Kuće za starije i nemo


Svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić Caritasova Kuća za starije i nemoćne osobe Sv. Kamilo de Lellis u Vrbovcu proslavila je u utorak desetu obljetnicu postojanja.

Nakon misnogq slavlja održana je prigodna akademija čiji su program pjesmom i scenskim prikazom uveličali korisnici doma, a nakon kratkog programa kardinal Bozanić posjetio je nepokretne i teže pokretne osobe smještene na odjelu za pojačanu njegu.

Govoreći u propovijedi o neodvojivosti ljubavi i križa zagrebački je nadbiskup istaknuo da je Isus na križu najveći svjedok ljubavi te dodao: Ako se u ljubav ugradi svjesno i križ, onda je to ljubav koja donosi plod. I danas, dok se spominjemo desete obljetnice ovog doma, ono što mogu željeti i za što molim na ovoj svetoj misi, upravo je to da ovo bude mjesto Kristove ljubavi u koju se ugrađuje križ. Molim tu ljubav za sve djelatnike i za sve štićenike, da upravo ta razmjena, ta služba, to zvanje budu u znaku ljubavi.

Molimo jedni druge za strpljenje i molimo od Boga strpljenje za sve nas da tu ljubav možemo svjedočiti gledajući Isusa koji je raspet na križu, da nju možemo svjedočiti i noseći svoj križ, poručio je zagrebački nadbiskup dodajući da je svaki čovjek na ovoj zemlji vrijednost, a za sve nas osobit je izazov čovjek koji je u potrebi.

Na kraju misnog slavlja kardinal Bozanić poželio je da u Kući sv. Kamila uvijek kraljuje Kristova ljubav, te je zahvalio svim djelatnicima i dobročiniteljima, a riječi zahvale izrekli su i predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Boris Balenović, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, voditeljica Kuće sv. Kamila Elza Parlov, kapelan doma Mladen Lesičar te vrbovečki župnik Dubravko Lauš. (iu, gk)