Više od šest milijuna korisnika prati Papine »tweetove«

 U posljednjoj poruci putem Twittera, upućenoj u petak 3. svibnja, papa Franjo je potaknuo obitelji da u svibnju zajednički mole krunicu jer molitva jača obiteljski život. Dan ranije Papa se u “tweetu” osvrnuo na sudbinu nezaposlenih koji su često žrtva sebičnog mentaliteta koji traži dobitak pod svaku cijenu.

Papina poruka poslana je na devet jezika a primilo ju je sada već više od šest milijuna osoba pretplaćenih na poruke s Papina računa @Pontifex.

Poruke putem Twittera Papa odašilje često, gotovo svakodnevno, nastojeći doprijeti i do srca mladih, što je očito i iz pozdravnih riječi: “Dragi mladi prijatelji!”.

Početkom svibnja izmijenjen je dizajn Papine Twitter stranice – podloga stranice pokazuje Trg svetog Petra i Baziliku, ali ističe okupljeno mnoštvo vjernika. Papa za svaki jezik ima drugačiju sliku, a podloga je žuta ili plava.

Nakon što je račun @Pontifex ovoga tjedna premašio šest milijuna primatelja poruka, u iduća dva dana povećao se za još 100.000 korisnika. Vidljiv je i utjecaj skoroga Svjetskog dana mladih u Rio de Janeiru: broj korisnika Papina portugalskog kanala povećao se na 290.000, što je gotovo dvostruko više u odnosu na početak prošlog mjeseca.

Na engleskom jeziku Papine poruke prati 2,5 milijuna primatelja, na španjolskom gotovo 2,2 milijuna, a skromnije raste broj njemačkih primatelja, koji je u četvrtak prešao 100.000, dok ih s 90.000 slijede primatelji tweetova na poljskom jeziku. (ika / gk)