Vincekovo u Mariji Bistrici

Udruga vinogradara Marija Bistrica, uz Turističku zajednicu Općine Marija Bistrica, organizirala je u subotu 17. siječnja obilježavanje Vincekovoga.

Program je počeo u 13 sati na Trgu pape Ivana Pavla II., uz bistričku dobrodošlicu, nastup Limene glazbe KUD-a „Lovro Ježek“  i sastava „Bistrički Licitari“, te pozdrav organizatora.

Nakon toga program je nastavljen na lokaciji vinogorja Cerine, gdje ga je i ove godine predvodio ceremonijal meštar Štef, odnosno prof. dr. Stjepan Pepeljnjak, uz članove KUD-ova „Lovro Ježek“ i „Laz“, „Bistričke Licitare“ i članove Udruge kuburaša Marija Bistrica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinograd je blagoslovio đakon vlč. Dominik Glasnović, a ovom već 10- obilježavaju Vincekovoga u Mariji Bistrici pridružili su se i brojni planinari, lovci iz Voćina i članovu Udruge voćara i vinogradara iz Velike Ludine.

Vincekovo u Mariji Bistrici

Udruga vinogradara Marija Bistrica i suorganizator Turistička zajednica Općine Marija Bistrica u subptu 26. siječnja 2013. organizirali su tradicionalnu manifestaciju povodom obilježavanja Vincekovoga. Program je počeo u 9 sati okupljanjem planinarskih društava na početku šetnice «Za dušu i tijele – Mirko Fulir» u organizaciji PD Grohot Marija Bistrica. Nakon bistričke dobrodošlice, nastupa Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek i sastava ''Bistrički licitari'', na središnjem bistričkom Trgu, oko 14 sati program se preselio na lokaciju vinogorja Luči breg-Borje, a vodio ga je prof. dr. Stjepan Pepeljnjak, popularni meštar Štef u pratnji članova KUD-a Lovro Ježek, KUD-a Laz i Udruge kuburaša ''Barun Hellenbach''.

Vincekovo u Mariji Bistrici

Protekloga vikenda vinogradari diljem Zagorja obilježili su blagdan sv. Vinka, Vincekovo, kojim tradicionalno započinju radovi u vinogradima. Vincekovo u organizaciji Udruge vinogradara ''Marija Bistrica'', uz pomoć bistričke Turističke zajednica i Planinarskog društva ''Grohot'' održano je u subotu 21.01.2012. Nakon bistričke dobrodošlice, nastupa Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek i sastava ''Bistrički licitari'', na središnjem bistričkom Trgu, sam ceremonijal Vincekovoga održan je u vinogorju ''Cerine'' a predvodio ga je prof. dr. Stjepan Pepeljnjak, popularni meštar Štef u pratnji članova KUD-a Lovro Ježek i Udruge kuburaša ''Barun Hellenbach''.

Vincekovo u Mariji Bistrici

Ovog će vikenda vinogradari diljem Zagorja obilježiti blagdan sv. Vinka, Vincekovo, kojim tradicionalno započinju radovi u vinogradima. Vincekovo kojeg organizira Udruga vinogradara ''Marija Bistrica'', uz pomoć bistričke Turističke zajednica i Planinarskog društva ''Grohot'' na rasporedu je u subotu 21. siječnja 2012. godine, a počinje u 9 sati okupljanjem planinarskih društava na početku šetnice «Za dušu i tijele – Mirko Fulir». Nakon bistričke dobrodošlice, nastupa Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek i sastava ''Bistrički licitari'', oko 14 sati predviđen je odlazak na lokaciju vinogorja Cerine gdje će program Vincekova voditi prof. dr. Stjepan Pepeljnjak, popularni meštar Štef u pratnji članova KUD-a Lovro Ježek i Udruge kuburaša ''Barun Hellenbach''.

Vincekovo u Mariji Bistrici

I ove godine Udruga vinogradara Marija Bistrica i Turistička zajednica Općine Marija Bistrica organizirali su obilježavanje Vincekovog, koje je održano u subotu, na sam Blagdan sv. Vinka,22. siječnja. Program je počeo na središnjem bistričkom trgu bistričkom dobrodošlicom, nastupom Limene glazbe KUD-a ''Lovro Ježek'' i Bistričkih licitara.

I ove godine Ceremonijal meštar Vincekovog bio je prof. dr. Stjepan Pepeljnjak,sam program održan je u vinogorju Cerine. U programu su sudjelovali i članovi KUD-a ''Lovro Ježek'', Udruge kuburaša ''Barun Hellenbach'' i Udruge Hrvatska žena „Marija Bistrica“. Obilježavanju Vincekova pridružilo se i Planinarsko društvo ''Grohot'' Marija Bistrica, koje je toga dana organiziralo obilazak šetnice Za dušu i tijele – Mirko Fulir.
 

Vincekovo u Mariji Bistrici

I ove godine Udruga vinogradara Marija Bistrica i Turistička zajednica Općine Marija Bistrica organiziraju obilježavanje Vincekovog, koje će se održati 22.siječnja. Program počinje na središnjem bistričkom trgu u 13 sati bistričkom dobrodošlicom i nastupom Limene glazbe KUD-a ''Lovro Ježek'' i Bistričkih licitara. I ove godine Ceremonijal meštar Vincekovog je prof. dr. Stjepan Pepelnjak.

Program u vinogorju Cerine počinje oko 14 sati, a profesoru Pepelnjaku već tradicionalno pomažu i članovi KUD-a ''Lovro Ježek'' i Udruge kuburaša ''Barun Hellenbach''. Za sve posjetitelje organizatori su pripremili i domaće vino, kuhano vino i kobasice po popularnoj cijeni.

Obilježavanju Vincekova pridružilo se i Planinarsko društvo ''Grohot'' Marija Bistrica, koje istoga dana organizira obilazak šetnice ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir''. Okupljanje planinarskih društava je na početku šetnice u 9 sati, a zatim slijedi obilazak šetnice i dolazak na bistrički Trg do 13 sati, na početak programa Vincekovog.

Vincekovo u Mariji Bistrici

 

I ove godine Udruga vinogradara Marija Bistrica i Turistička zajednica Općine Marija Bistrica organiziraju obilježavanje blagdana Svetog Vinka,popilarno Vincekovo.


Svečano obilježavanje održat će se ove subote 23.siječnja.Program počinje na serdišnjem bistričkom trgu u 13 sati bistričkom dobrodošlicom i nastupom Limene glazbe KUD-a ''Lovro Ježek'' i Bistričkih licitara. Nakon pozdravnih govora organizatora slijedi u 14 sati odlazak na lokacoju vinogorja Cerine, gdje će program Vincekova, koji obuhvaća i blagoslov trsja, voditi ceremonijal mešter prof. dr. Stjepan pepelnjak uz članove KUD-a ''Lovro Ježek'' i Udruge kuburaša ''Barun Hellenbach''.

Za sve posjetotelje organizatori su u vinogorju Cerine pripremili i domaće vino, kuhano vino i kobasice po popularnoj cijeni.

Obilježavanju Vincekova na neki način pridružilo se i Planinarsko društvo ''Grohot'' Marija Bistrica, koje istoga dana organizira obilazakšetnice ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir''. Okuplanje planinarskih društava je na početku šetnice u 10 sati, a zatim slijedi obilazkašetnice i dolazak na bistrički Trg do 13 sati, na početak programa Vincekovog.