Velikom pokaznom vježbom počela 10. konferencija o kriznom upravljanju

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek prisustvovao je velikoj pokaznoj vježbi civilne zaštite kojom je u srijedu, 24. svibnja 2017. godine, na poligonu u Stubičkoj Slatini počela 10. međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja.

10. Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja održava se u hotelu Well u Termama Tuhelj od 24. do 26. svibnja. Na samom otvorenju sve prisutne je pozdravio zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko FerekJambrek koji je tom prilikom rekao kako je Krapinsko-zagorska županija spremno prihvatila partnerstvo u organizaciji ove važne konferencije te naglasio spremnost sustava civilne zaštite naše županije koja se pokazala i  na pokaznoj vježbi u Stubičkoj Slatini gdje su njezine operativne postrojbe djelovale zajedno s vrhunskim državnim postrojbama.

Sve prisutne na otvaranju konferencije koju organizira Veleučilište Velika Gorica pozdravili su i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Damir Terzić, izaslanik predsjednika Vlade RH Dražen Barišić te dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth. Ovo je jedna od najznačajnih konferencija iz područja kriznog upravljanja, a ove godine obuhvaća šest tematskih cjelina: suvremene ugroze sigurnosti; sigurnost lokalnih zajednica i krizno upravljanje; kontinuitet poslovanja; krizno komuniciranje i upravljanje opasnostima; sustavi, uređaji, sredstva i oprema za upravljanje u krizama te sigurnost okoliša i održivost. Uz brojna predavanja organizirane su i interaktivne radionice, prezentacije tehnoloških dostignuća i suvremene opreme za podršku u prevenciji kriznih stanja, kao i za podršku tijekom kriznih situacija.

Prije službenog otvorenja konferencije održana je i velika pokazna vježba civilne zaštite na poligonu u Stubičkoj Slatini. Vježbu obrane od prijetnji terorizma i RKBN (radiološkog, kemijskog, biološkog i nuklearnog) napada vodili su zamjenik zapovjednica Specijalne policije Republike Hrvatske Alenko Ribić i zapovjednik specijalne interventne postrojbe civilne zaštite Mladen Buričić. Vježba je provedena u suradnji s Specijalnom jedinicom policije ATJ Lučko, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, JVP Zagreb, JVP Zabok, DVD Stubička Slatina, GDCK Krapina i GDCK Zabok.