Vatrogasci VZO Marija Bistrica obilježili sv. Florijana

Vatrogasci vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica u nedjelju 3. svibnja obilježili su blagdan sv. Florijana (koji se slavi 4. svibnja), tradicionalnim hodočašćem do kapele u Prasvetištu na Vinskom Vrhu.

Vatrogasci društava iz bistričke vatrogasne zajednice (Marija Bistrica, Tugonica-Podgrađe, Selnica i Laz), okupili su se u 9.30 sati kod vatrogasnog doma u Mariji Bistrici, a potom su pješice krenuli prema Vinskom Vrhu, gdje je misu u kapeli na Vinskom Vrhu predvodio rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren.

Vatrogascima su se u obilježavanju njihovog zaštitnika pridružili i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, a popratila ih je i Limena glazba KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica.
 

Vatrogasci VZO Marija Bistrica obilježili sv. Florijana

Vatrogasci vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica u nedjelju 11. svibnja obilježili su blagdan sv. Florijana (koji se slavi 4. svibanj), tradicionalnim hodočašćem do kapele u Prasvetištu na Vinskom Vrhu. Vatrogasci društva iz bistričke vatrogasne zajednice (Marija Bistrica, Tugonica-Podgrađe, Selnica i Laz), okupili su se oko u 10 sati kod vatrogasnog doma u Mariji Bistrici, a potom su pješice krenuli prema Vinskom Vrhu, gdje je misu u kapeli na Vinskom Vrhu predvodio rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren. Vatrogascima se u obilježavanju njihovog zaštitnika pridružio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, a popratio ih je i Crkveni pjevački zbor Tomislav.

Vatrogasci VZO Marija Bistrica obilježili sv. Florijana

Vatrogasci vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica u nedjelju (5.05.2013.) su obilježili blagdan sv. Florijana (4. svibanj), tradicionalnim hodočašćem do kapele u Prasvetištu na Vinskom Vrhu. Vatrogasci društva iz bistričke vatrogasne zajednice (Marija Bistrica, Tugonica-Podgrađe, Selnica i Laz) i njihovi gosti, članovi DVD-a Moravče, okupili su se oko u 10 sati kod vatrogasnog doma u Mariji Bistrici, a potom su pješice krenuli prema Vinskom Vrhu, gdje je misu u kapeli na Vinskom Vrhu predvodio rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren. Vatrogascima se i ove godine u obilježavanju njihovog zaštitnika pridružio i načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek.