Uvođenje u službu novoimenovanog župnika u Konjščini

Župna zajednica svetog Dominika u Konjščini sabrana na nedjeljnom euharistijskom slavlju 28. kolovoza 2016. godine, doživjela je osobito radostan i svečan trenutak jer je od svoga Nadpastira  primila novoimenovanoga župnika preč. mr. Milana Pušeca.Na  svečanom euharistijskom slavlju, nadbiskupijski ekonom,  preč. Konrad Žižek, kao delegat Nadbiskupa Zagrebačkog, predstavio je župnoj zajednici i uveo u službu preč. Pušeca.

Obred uvođenja u službu novoga župnika započeo je odmah na početku euharistijskog slavlja čitanjem Dekreta o imenovanju župnika  preč. Pušeca kojeg je pročitao bogoslov Marko Malek-Solgat,  a ujedno je pred svim vjernicima pročitana njegova biografija i dosadašnji rad u pastoralu.
Novi župnik je položio ispovijest vjere i župničku prisegu, te uz dvojicu svjedoka potpisao dokument o preuzimanju župe.

U svojoj propovjedi preč. Žižek je naglasio da preč. Pušec dolazi u župu koja je živa, a ta živost se očituje kroz tri duhovna zvanja koja ova župa u Konjščini ima.  Kroz propovijed je istaknuo kako je svećenik važan za župnu zajednicu zato što je on uči kako moliti.

Na kraju misnog slavlja dobrodošlicu novom župniku, preč. Pušecu, žaželio je u ime župljana i cijele Općine Konjščina gosp. Mirko Krznar, načelnik općine.

Zajedništvo nastavljeno u dvorištu župne crkve gdje su se župljani družili, pozdravili i upoznali svoga novog pastira.

Marko Solgat Malek i Jasna Lugarić