Ususret Danu Općine i Župe Konjščina

Općina Konjščina 8. kolovoza slavi Dan Općine i Dan Župe Svetog Dominika. Tim povodom organiziran je program proslave koji počinje 6. kolovoza na prostoru Starog grada ”Kaštela”. Tamo će u kulturno-zabavnom programu u organizaciji ŠRD ”Štuka” nastupiti Prva Ljubav u četvrtak 6. kolovoza od 19 sati, Zagorski mušketiri u petak 7. kolovoza od 17 sati i Boss band u nedjelju 9. kolovoza od 15 sati.

Na Bajerima Konjšćina u nedjelju je na rasporedu KUP „ŠTUKA“ s početkom u 9 sati.

Na sam dan župe i općine u subotu 8. kolovoza u 11 sati u Crkvi Svetog Dominika služit će se Sveta misa, a nakon mise u dvorištu Crkve uslijedit će proštenje uz prikaz ručnih radova, ponudu domaćih kolača i prigodni glazbeni program. U 17.30 sati kod Starog grada na rasporedu je nastup Vokalne skupine ”Areta”, a od 18 sati Dobrovoljna vatrogasna društva Konjščina, Jertovec i Galovec-Krapina Selo organiziraju javnu pokaznu vatrogasnu vježbu.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u 19 sati u Hrvatskom vatrogasnom domu. Dio sjednice uz dodjelu priznanja i poklona odličnim učenicima OŠ Konjščina održat će se kod starog grada Konjšćina s početkom u 20 sati, a nakon toga slijedi zabavna večer uz Podvinčane.