Uspješna akcija darivanja krvi

U petak 1. veljače u Mariji Bistrici je završila prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva crvenog križa Donja Stubica. U ovoj akciju krv je ukupno dalo 463-oje darivatelja, a 72-oje je odbijeno. Najviše darivatelja zabilježeno je u Donjoj Stubici – 171. U Mariji Bistrici krv je dalo 111 darivatelja, u Oroslavju 104, u Gornjoj Stubici 50 i u Stubičkim Toplicama 27. Prvi puta krv su dala 23 darivatelja, najviše u Donjoj Stubici 10.

Uspješna akcija darivanja krvi

U ambulanti u Zlatar Bistrici završio je redovni trodnevni ciklus dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji GD CK Zlatar i Hrvatskog zavoda za transfuziju. Akciji se odazvao 151 darivatelj, od čega dva nova, 24 su odbijena, pa je skupljeno 127 doza. Ukupno je u tri dana, u Zlataru, Konjšćini i Zlatar Bistrici, prikupljeno 408 doza krvi, što je najbolji rezultat srpanjskih ciklusa unatrag nekoliko godina. U gradskom društvu CK izuzetno su zadovoljni i zahvaljuju svima koji su se odazvali, jer su ljetne akcije posebno važne zbog povećanih potreba za rezervama krvi. Sljedeću trodnevnu akciju najavljuju opet u listopadu.(RADIO ZLATAR)

 

Uspješna akcija darivanja krvi

U prošlotjednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica ukupno je prikupljeno 426 doza krvi. Najviše je prikupljeno u Donjoj Stubici 175 doza, u Oroslavju 100, u Mariji Bistrici 86, u Gornjoj Stubici 33, a u Stubičkim Toplicama 32. Ukupno je akciji pristupilo 478 potencijalnih darivatelja, ali su 52 odbijena. Prvi puta krv je dalo šest osoba.