Udruga osoba s invaliditetom KZŽ seli se na Trg slobode

Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, u petak 24. svibnja sa županijskim Domom zdravlja potpisala je  ugovor o ustupanju prostora Doma zdravlja u Zlataru na korištenje Udruzi. Riječ je o zgradi u vlasništvu županijskog Doma zdravlja, ukupne površine 110 m2, koja se nalazi u centru Zlatara, nasuprot Župne crkve, na adresi Trg slobode 11.
 
Ugovor o ustupanju prostora potpisali su predsjednik Udruge Davor Brlić i ravnateljica Doma zdravlja Nada Dogan. “Dom zdravlja je prepoznao kvalitetan rad Udruge i sa zadovoljstvom je prihvaćena inicijativa da se nakon preseljenja službi Zavoda za javno zdravstvo KZŽ, u taj prostor useli Udruga, jer će se tako i ubuduće zajedničkim aktivnostima pružati dobra skrb za osobe s invaliditetom”, istaknula je Nada Dogan. Udruga prostor dobiva na korištenje bez naknade i na neodređeno vrijeme za obavljanje redovne djelatnosti, a u planu su i novi sadržaji. “U budućnosti mislimo napraviti rehabilitacijski centar koji će obuhvatiti nove vidove terapija kakvih još nema u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. U jednom dijelu planira se urediti senzorna soba te prostor za fizikalnu i logopedsku terapiju.”, napomenuo je Brlić.

Uoči potpisivanja ugovora predstavljeno je i novo voziloza prijevoz osoba s invaliditetom, koje je, kreditom na sedam godina, sufinancirala Krapinsko-zagorska županija, a dio sredstava osiguran je i preko Društva francusko-hrvatskog prijateljstva. Podršku Udruzi u svim aktivnostima i danas u Zlataru pružila je županica Sonja Borovčak, a novo vozilo blagoslovio je privremeni upravitelj Župe Zlatar mons. Zlatko Koren.