U Zlataru se pokreće projekt univerzalne i osnovne športske škole

U Zlataru se pokreće projekt univerzalne i osnovne športske škole za djevojčice i dječake, u zajedničkoj organizaciji NK “Oštrc”, športske škole Gymnasium, te Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.
Naime cilj je projekta da djeca u dobi od 6 do 14 godina nauče pravilno razvijati svoje motoričke sposobnosti, jer je fizička aktivnost jedan od najznačajnijih poticaja rasta i razvoja, a pogrešno je mišljenje da djeca to mogu riješiti sama od sebe.

Projekt će krenuti kao univerzalna ljetna športska škola, pod nazivom “Školsko ljeto” u periodu od 19. lipnja do kraja kolovoza i obuhvaćat će sve vrste športova (nogomet, košarku, odbojku, judo, biciklizam, rugby, hrvanje, atletiku, karate), školu plivanja i ono najvažnije, psiho – sociološko testiranje, medicinski pregled i sportsko-dijagnostičko testiranje.

Škola će se odvijati na igralištu Oštrca, u dvorani osnovne i srednje škole, te na vanjskim igralištima osnovne škole. S djecom predškolske i školske dobi u programima će raditi doktor medicine, psiholog, profesor i apsolvent kineziologije i licencirani nogometni trener. Treninzi će se održavati tri puta tjedno. Kroz programe djeca će svladati osnove zdravstvene kulture i osnove ponašanja, te poboljšati motorička znanja i vještine.

Uz poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 6 do 14 godina, cilj ovog programa je i zadovoljavanje potrebe za igrom i razvitkom radnih navika i samodiscipline. Svako dijete proći će sistematski pregled te psihološka testiranja kako bi se procjenile njihove kognitivne sposobnosti.

Ukoliko se pokaže interes, u planu je nastavak programa i nakon ljeta, kada bi sportsko-obrazovne sadržaje uskladili sa školskom godinom. Upisi u športsku školu su 19. lipnja u dvorani srednje škole u Zlataru gdje je i samo sjedište Športske škole.

www.radio-zlatar.hr